Здрасти Миме! Прощавай приятелко, не съм те забравил но ангажиментите ми са много. Моите жени в момента са в София и аз съм "ерген". Не ми се спи, и ползвам нета за развлечение. Малката щерка е при кака си заедно с майка си. Трябва да свиква с живота в големия град. До сега не се е отделяла от нас и се притеснявам, защото е много затворена. Надявам се каката да я пази от опасности, защото аз ще съм много далеч. С храната ще трябва също да свиква, защото мама няма да е при нея да готви. Аз я карам вече втори ден на суха храна, и почнах да се изнервям. Чакам с нетърпение да се върне жена ми, и я пращам в кухнята. У дома там и е мястото, а не другаде. Нали знаеш, че любовта на мъжа минава през стомаха, и ако не ми сготви като се върне няма да я обичам повече.
Малката ме скъса с познанията си по английски. Изкара на матурата 5.93 и се разплака, че не си поправила грешката. Видяла си я, но не посмяла да я поправи, защото някой и казал, че ще и анулират изпита, понеже поправките ги смятали като знак към проверяващите за субективна оценка. Дори намерила грешно формулиран въпрос и като казала на кака си, каката решила да протестира, но не и отговорили от министерството. Бях се уплашил да не си провали кандидатстването заради разправията. Тези идиоми в английския аз почти не познавам, за това щерката ми се смее и казва че съм говорел английския, като циганин българския. Веднъж бях упътил двама холандци (мъж и жена) на английски. Бяха някакви пастори или нещо подобно. Занимаваха се с църковни работи. Аз разбирам какво ме питат и им отговарям, обаче когато щерката която беше с мен ми каза как съм говорел , умрях от срам и и казах че повече с чужденци в България, няма да говоря на английски. Предпочитам немския. Обаче ме успокои като каза, че и те (холандците) не говорели правилно. Миме ти какво работиш? Ако искаш не отговаряй. Просто ми е любопитно. В един друг форум има спорове по окултизъм. Много ми е интересно, но си признавам, че съм обсолютно невеж. Казват, че душите слизали при новородените, а не се раждали с тях. До 40-я ден децата нямали души, а всяка душа си избирала къде и при кого да слезе. Пак се отплеснах, но ти ще ме извиниш нали? Защото си ми приятелка. Ето една песничка на Крийдънс, специално за теб!
https://www.youtube.com/watch?v=jaEEFBTtofcНе знам днес кой ще спре дъжда, но някога когато аз бях млад, нямаше такива дъждове като този днес, и на тази песничка и бяхме измислили български текст, щото момичетата много я харесваха и я свирехме с акустични китари по бригадите. Щастливи времена бяха тогава. Ето ти два куплета, че нещо се разчувствах и ме удари сантимента.
Ще грейне пак луната
в сред нощната тъма
предвестник на зората
за спомени дошла
припев:
Воюват пак вълните
със камъните голи
там горе, там горе
аз търсих любовта....
Спомняш ли си ти
нашите мечти
как търсих любовта
пред вашата врата
Воюват пак вълните
със камъните голи
там горе, там горе
намерих любовта.....
Следвай песента с английския текст, и си я пей с българския и ще видиш какво време беше някога.
Да скоро Миме. С теб ми е приятно да разговарям. И бъди щастлива!