Lechenie.bg

Съвети и взаимопомощ => Форум за съвети и емоционална подкрепа => Темата е започната от: Петър Воденчев в Август 16, 2014, 09:25:21 pm

Титла: Трябва ли да пием Вермокс профилактично?
Публикувано от: Петър Воденчев в Август 16, 2014, 09:25:21 pm
Понеже по официални и неофициални данни над 90% от населението на Земята има някакви паразити в тялото си, при някои хора могат да са 5 и повече вида, които обикновено си съществуват в червата или някъде другаде без да напомнят за присъствието си или е възможно да напомнят, но поради забързаното ежедневие не им обръщаме внимание, затова реших да попитам и вас. Освен това съществуват над 250 вида паразити, с които човек може да се хелминитизира, а лекарите не обръщат много внимание на паразитозите, тъй като в повечето случаи протичат безсимптомно и хората нямат оплаквания. А вермокс е лекарствен препарат с активна съставка мебендазол и стандартно се прилага 3 дни, по 2 таблетки дневно и след това се повтаря за унищожаване на яйцата на паразитите. Като лекарството въздейства на въглехидратната обмяна на паразитите.
Титла: Re: Трябва ли да пием Вермокс профилактично?
Публикувано от: Fiore в Август 17, 2014, 10:40:18 pm
От теб човек научава много интересни неща  :) За този препарат не бях чувала.Благодаря,че ни информираш.

Според мен няма лошо профилактично човек да се прочиства от време на време.Наистина живеем в доста вредна и рискова за здравето среда.
На животните редовно се дават такива препарати.Не виждам нищо лошо и хората да ги ползват.
Титла: Re: Трябва ли да пием Вермокс профилактично?
Публикувано от: Klara в Септември 07, 2014, 10:17:17 pm
Не бих пила.Според мен е излишно.