Lechenie.bg

Здравословни проблеми,лечение,превенция => Алтернативна медицина.Хранене,спорт и здраве => Темата е започната от: ivan_ivanov в Септември 29, 2015, 01:36:37 pm

Титла: 90 дневна диета - пробвали ли сте я?
Публикувано от: ivan_ivanov в Септември 29, 2015, 01:36:37 pm
 Качих 2-3 килограма през лятото и искам да вляза във форма за най-активния сезон от годината, смятате ли, че 90 дневната диета е наистина ефективна? И не е ли много трудна за спазване?
Титла: Re: 90 дневна диета - пробвали ли сте я?
Публикувано от: Mimeto в Септември 29, 2015, 06:20:58 pm
Аз съм я спазвала и останах доволна. Трудно е само в началото, докато се настроиш, че в определени дни трябва да ядеш определени храни и не можеш да смесваш различните хранителни групи, като въглехидрати и белтъчини, например. Иначе се свиква и дори става интересно измислянето на меню за определените дни. Всеки 29-ти ден, обаче си на пост и молитва и малко вода. :) Сигурен ли си, че ще издържиш?
Титла: Re: 90 дневна диета - пробвали ли сте я?
Публикувано от: dampe в Септември 29, 2015, 09:56:48 pm
Сефте чувам за тая диета, бихте ли дали някаква информация за нея?
Титла: Re: 90 дневна диета - пробвали ли сте я?
Публикувано от: brian_888 в Септември 30, 2015, 06:53:55 am
Аз това лято случайно отслабнах с 4-5 килограма без даже да разбера :) . През юни започнах двайсетина минути преди хранене да изяждам един банан. Никакви други промни в храненето не съм правил и съм много доволен :)...
Титла: Re: 90 дневна диета - пробвали ли сте я?
Публикувано от: Mimeto в Септември 30, 2015, 12:48:35 pm
Сефте чувам за тая диета, бихте ли дали някаква информация за нея?

Диетата е разновидност на разделното хранене, като вместо само при едно хранене, схемата се прилага за цял един ден. Този режим представлява цикъл, в който един ден ядеш само белтъчини, на другия ден въглехидрати, след това бобови, после имаш плодов ден и в края на всеки месец имаш един пречистваш ден, в който си само на вода. Зеленчуците са позволени (не всички) през всеки един от дните, а закуската е задължително - плодове. Храненията са разделени по часове, защото се експлоатира режима на организма да приема, усвоява и отделя. Общо взето, това е.
Иван Иванов, тази диета е по-подходяща за хора с много повече излишни колиграми, защото при нея не само се залага на плавната редукция на тегло, но и на промяната на метаболизма в дългосрочен план.
За 2-3кг не си струва да се подлагаш на три месечна диета. Просто намали въглехидратите и увеличи движението.
Титла: Re: 90 дневна диета - пробвали ли сте я?
Публикувано от: Aleksandra в Май 18, 2016, 04:50:40 pm
Опитах да я спазвам, но не ми се получи. Не,че е изненада за мен :D. Аз по принцип много трудно спазвам диети. Моя близка приятелка я спазваше и остана доста доволна от нея, даже на скоро пак я започна. Може наистина да има ефект.