Lechenie.bg

Здравословни проблеми,лечение,превенция => Здравословни проблеми и лечение-ВЪЗРАСТНИ => Темата е започната от: ivan_ivanov в Април 01, 2017, 09:13:33 pm

Титла: Докарват ли колбасите сериозни заболявания - хипертония, рак
Публикувано от: ivan_ivanov в Април 01, 2017, 09:13:33 pm
Носят се митове и легенди, че колбасите - салами, наденици, са вегетарианска храна, защото на практика в тях не се съдържа месо, животиската мазнина е заменена с растителна, соев протеин и картофено нишесте. И макар да са солени съдържат кристална захар в комбинация с изобилно количество нитритна сол, която придава търговски приемлив цвят на колбасите.  На мнение съм, че не трябва да се прекалява, защото колбасите в голямата си част са празни калории, с които само си правим харакири на тялото - минава през храносмилателната система и излиза от другия край. И съм склонен да вярвам, че ако човек всеки ден яде салами по повечко след време може да вдигне кръвно, захар - от комбинацията на сол и захар едновременно.
Титла: Re: Докарват ли колбасите сериозни заболявания - хипертония, рак
Публикувано от: Мария Христова в Април 03, 2017, 03:09:43 pm
Моето мнение е, че колбасите, било то наденици, салами, кренвирши, луканки....са възможно най-вредната храна за човешкия организъм. В интерес на истината, можем само да гадаем дали човек, който ежедневно похапва сланина на прах+кръв на прах+ консерванти, след време ще страда от високо кръвно. Факт е, обаче, че тялото ни ще страда перманентно, а ние ще боледуваме до безкрай. Какво ще кажете за една пържолка на дървени въглища или метната на електрическата скара? Нима това не е по-добрият вариант?!?
Титла: Re: Докарват ли колбасите сериозни заболявания - хипертония, рак
Публикувано от: Biko в Април 05, 2017, 06:25:05 pm
Това с кръвта на прах ме уби :D
В крайна сметка аз поне не смятам да живея 800 години, та по-добре да си отглеждам пороците и да се наслаждавам на малките радости на живота, вместо откровено да се превърна в социопат, който е обсебен от мисълта за здравословен живот :) Наздраве :)
Титла: Re: Докарват ли колбасите сериозни заболявания - хипертония, рак
Публикувано от: zlostornik в Април 06, 2017, 06:43:04 pm
Важното е да е вкусно - щом е вкусно и приятно няма нужда да се замислям дали е полезно или вредно. Същото като с цигарите. ;)
Титла: Re: Докарват ли колбасите сериозни заболявания - хипертония, рак
Публикувано от: Delight в Май 09, 2017, 02:05:21 pm
Не знам дали докарват някакви заболявания. Дори и само съставът ме спира да консумирам една голяма част от колбасите.Иначе относно това дали могат да причинят някакво заболяване предполагам има изследвания по темата, но не мисля, че ако има индикации за нещо притеснително то ще бъд оповестено и хората предупредени.