Lechenie.bg

Здравословни проблеми,лечение,превенция => Здравни заведения,специалисти и здравна политика => Темата е започната от: ivan_ivanov в Април 27, 2017, 02:30:57 pm

Титла: И служебният здравен министър с повдигнато обвинение
Публикувано от: ivan_ivanov в Април 27, 2017, 02:30:57 pm
 След като предишният министър Петър Москов беше привлечен като обвиняем, заради скандала с дарените от Турция ваксини, сега и новият служебен министър, няма и 2 месеца, след като встъпи в длъжност, стана клиент на прокуратурата. Интересен факт е, че обвинението е не какво да е, а за принуда спрямо негов подчинен. Според прокуратурата служебният министър се е опитвал да оказва натиск върху шефката на изпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/, заплашвайки я с уволнение, да назначи негов човек за свой заместник. Към момента министърът е освободен срещу подписка.
На Петър Москов обвиненията бяха повдигнати едва след като подаде властта като министър, а новият се сдоби с такива за нула време. Интересното е, че повдигнатото на Семерджиев обвинение се базира на свидетелски показания на очевидци на заплахите с уволнение.
Според вас това нарочна атака срещу служебния здравен министър ли е или реално е плашил с уволнение своя подчинена?
Титла: Re: И служебният здравен министър с повдигнато обвинение
Публикувано от: Delight в Април 28, 2017, 04:21:59 pm
Няма как да знаем. Може и да е атака, но не изключвам наистина да е заплашвал с уволнение някой. Не мисля, че в случаи като този истината излиза наяве.