Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - ivan_ivanov

Страници: [1] 2 3 ... 28
1
Наскоро по медиите избухна скандал защо лекари от спешния кабинет на Пирогов не са излезли да помогнат на възрастен човек, на който му става лошо на метри от лечебното заведение, оправдават се с вътрешните правила на болницата, според която нямат право да напускат работното си място. Но пък от друга страна Наказателния кодекс задължава лекарите да помогнат на човек, който се нуждае от спешна медицинска помощ под страх от наказателна отговорност. Лекарският екип на смяна беше освободен от работа, но според вас не е ли редно и прокуратурата да се самосезира и да потърси отговорността на тези лекари, които нарушават Наказателния кодекс в името на спазването на някакви измислени вътрешни правила на болницата. Все пак на първо място е Хипократовата клетва и едва след това спазването на служебните задължения.

2
Много рядко чистя у дома, може би само по големите празници - Великден, Коледа и Нова година, но честно казано понякога се замислям, дали да не се обърна към фирма, защото цените са сравнително поносими, а и няма да прекараш целия си уикенд в чистене. Макар че дамите повече обръщат внимание на мръсотията, на мен не ми прави почти никакво впечатление, понякога посмитам, ако се натрупа боклук. Иначе по Коледа, Нова година и Великден минавам по една прахосмукачка и едно мокро почистване само с вода и това е.

3
Става въпрос за счупена ръка на малко момиче, за гипсирането на която родителите трябвало да платят 125 лева на УМБАЛ Бургас. От РЗИ пък се извиниха, че счупената ръка не била спешен случай и затова трябвало направление от личен лекар, за което трябвало да се изчака началото на работен ден. Питам се аз защо системата е направена толкова тромава, че ако отидеш на морето трябва да си плащаш все едно не си здравно осигурен, защо не се дадат правомощия на дежурните кабинети да издават направления, все пак навсякъде може да ни застигне, а за получаване на медицинска помощ родителите е трябвало да се върнат до София, да отидат при личния лекар и оттам вече в болница за гипс.

4
Е то има достатъчно подробни карти на пътеките онлайн, достатъчно е да си принтираш преди тръгване инфарктните места по пътеките и мисля проблем няма да имаш.

5
Това лято ми се струва много добре - жега известно време, после захлаждане, после пак жега и сега пак имаше захлаждане, така някак горещините се понасят по-добре, като се редуват с по няколко дни захлаждания. Но нямаме власт да влияем на климата, така че можем само да се адаптираме.

6
Според мен адвокатите го правят главно, за да привличат вниманието към себе си, да си правят безплатна реклама и да ги дават по телевизията. Повечето хора, които ходят по такива паради го правят също с тази цел, да ги дават по телевизора, защото е ясно, че ще има разнопосочни реакции и скандал. Поне лично аз го разглеждам от тази страна, отиват там, за да се покажат...

Аз не разбрах адвокатите какво общо имат? Това си е чиста педерастия и простотия.
Парад, та парад... праз голям. Да си се клецат там и да живеят кротко в унисон с останалите.
Изявяват се като защитници на правата на хомодвойките, нали адвокатите отстояват правата на гражданите и като се покажат и изкажат по телевизора и ето ти безплатна реклама.

7
Да не ти е влязла вода в ухото и да не си я изкарал навреме, най-вероятно си развил ухо на плувеца или летен отит.

8
Според вас как би се отразила подобна мярка, предложена днес от заместник министър-председателя по демографска политика Валери Симеонов? Според мен по-добре би било да се стимулират работещите семейства, които ще стават родители. Не сега, когато майката не е осигурявала да взема по 100 лева майчинство от Социално подпомагане, тогава майчинството да се изчислява от осигурителния доход на бащата. Сега искат най-малко 24 месеца осигуровки, за да ти плащат майчинство на 90% от дохода 410 дни - 45 преди раждане и 365 след, тоест до 1 година на детето. А добре, ако майката е на 20 години и няма осигурителен стаж, защото току що е завършила гимназия и сега е студентка, така държавата стимулира късното раждане. Защото по законите на природата 20-годишната възраст е може би най-подходящата за раждане на дете, а държавата те порязва...

9
Защо според вас баща ще посегне на лекарката, която е помогнала на най-милото му същество на този свят - детето, да се появи на бял свят? И то ударът е бил с такава агресия, че лекарката е загубила съзнание и тази, която я е открила - бившата здравна министърка Таня Андреева, която в момента е редова лекарка, я е намерила да лежи неподвижно в локва кръв. Причината била, че отказала да даде плацентата на бащата.

10
Криех се по хладното и привечер излизах, за щастие днес доста поразхлади, единственото спасение в такива жеги е или по морския бряг някъде или високо в планината в някоя гъста гора, че планинското слънце за нула време може да те изгори, съвсем без да се усетиш, заради прохладния вятър, който вее по планинските била.

11
Управляващите се оплакват, че нямало от раждаемост, а днес от ръководството на НЗОК сервират тази новост, че щели да въвеждат лимити на ражданията, и не само, но и за интензивните грижи за новородените и за лекарствата за онкоболни. Що за малоумници са сложили да управляват тази здравна каса и да вземат решения за разходването на средствата. Според мен вас не е ли редно след подобни скандални изменения да има оставки или поне промените да се оттеглят?

12
Размина се, като че ли работата, създадох си правило, като се наям, постоявам известно време прав и после лягам, а и сега лятно време съм през повечето време прав...

13
Наскоро мои приятели, гребци, треньори, имаха проблем с ромската общност в града, в който съм отраснал в Асеновград, та въпросът ми е как може човек да се измъкне невредим от разярена тълпа роми с кирки, лопати, прътове и колове и евентуално да се справи с тях, без да се налага да бяга. И дали изобщо е възможно? Темата през последните е топ в повечето медии, дори и вчера имаше протест срещу импотентността на властта срещу ромските безчинства, управляващите в града си мълчат, защото купуват ромски гласове от махалата, дори един от депутатите, избран от Асеновград, е със снет имунитет, заради купуване на ромски гласове.

14
Доскоро нямах личен лекар, защото предишната ми лична лекарка, която ми е от бебе, се пенсионира и едва наскоро отидох да се запиша при един.

15
Според мен гледат много каква кола караш и дали имаш възможност да ги разкарваш нагоре-долу с нея, за да се тагват във Фейсбук от различни популярни места, така поне са по-младото поколение, родени 1995-98 година.

Страници: [1] 2 3 ... 28