Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Nani

Страници: [1]
1
Бихте ли се подложили на регресия, за да си спомните предходни същесвувания? Какво бихте искали да научите за миналите си животи? Бихте ли потърсили в миналото причина за някои сегашни възгледи, фобии и необясними влечения?

Уточнявам, ако регресията бъде извършена от опитен психолог, а не от някой шарлатанин.

Аз бих, но у нас, освен Христо Нанев май няма други, които практикуват, а той не е психолог.

2
Аз съм твърдо против. За мен това е егоистично и няма нищо достойно в този акт. Вместо да живееш с чувството за вина, се облекчаваш, като нараняваш човека, на който уж държиш.

Ако държиш на човека, на когото си кръшнал, не бива да му признаваш, особено ако искаш да останете заедно.
Вие какво мислите по въпроса?

3
Подтикната от тази на telegraf.bg днешна първа страница на роден ежедневник и от случаите на много познати, които се завърнаха от почивка на родното черноморие с ентеро вируси отварям темата, за да обсъдим нещо, което, като че ли вече приехме за нормално, а именно родните морски курорти.

В последните години е постоянна практика скъпите хотели, предлагащи ''ол инклузив'' да тровят гостите си с развалена храна, за която те (гостите) са платили доста скъпо. Проблемът е, че не говорим за някой дивашки къмпинг, а за елитни (уж) 4 звездни хотели в скъпи курорти, като Несебър, Слънчев бряг и Златни пясъци.

Ако има нещо по-отблъскаващо от хранително натравяне по време на лятната почивка, то това е може би отношението на родния хотелиер към своя гост. Той не само ти взима парите срещу нищо, но се държи с теб, сякаш ти си отишъл да вземеш неговите, а не да му ги дадеш.

Питам се дали в съседни страни, като Гърция и Турция 4 звездните хотели си позволяват да предлагат оферта, която не считат за нужно да предоставят? Колко трябва да си нагъл да лъжеш гостите си в своята интернет оферта, че предлагаш игрална зала, а на място да се окаже, че имаш една джага и една билярдна маса, които не работят? Колко трябва да си тъп, че да икономисваш осветление в 4 звезден хотел, като гасиш лампите в 11 часа вечерта, при положение, че гостите все още са будни и обитават кирливия ти хотел? Да икономисваш до степен, че в коридорите е пълен мрак и денем и нощем и не можеш да си намериш стаята, която струва, колкото в 4 звезден хотел?

Да дадеш кухнята на хотела на концесия на роми, които, без да сме расисти знаем, че мразят да си мият ръцете и обичат мърсотията? Изобщо има ли нещо, което в родните морски курорти е насочено към удоволствието на клиента?

Отношението на родните хотелиери по черноморието е вулгарно, просташко и дори престъпно и оплакванията им от отлива на туристи са поредното им безобразие. Не можеш да третираш хората, които ограбваш, като престъпници! Да показваш идиотска мърлявщина и да очакваш бум от туристи. Едва ли има скъп роден хотел, който тази година не е отвратил своите гости. Те няма да се върнат, но няма да позволят и на никой свой познат да се прецака по същия начин.

Какви са вашите впечатления от морските ни курорти? Бяхте ли вече на море?

4
Аз съм привърженик на козметиката в повечето и форми, но харесвам и домашните методи за разкрасяване. В няколко теми бяха споделени полезни съвети за лечение на някои проблеми със средства от ... хм - кухнята, така да се каже, затова реших тук да споделяме, кой какво е опитвал и от какво е доволен.

Започвам с първата рецепта, от която съм много доволна и прилагам от години. Понеже маската е против пъпки (не съм сигурна, че помага в тежки случаи на акне), гарантирам на всички дами, че в ''онзи'' период от месеца върши чудеса - поне при мен. :)
Маската е много лесна, бърза и евтина:
Една супена лъжица суха мая се смесва бавно (на капки) с топла вода, докато се получи каша със средна по гъстота консистенция. Нанася се на лицето и стои, докато изсъхне напълно. Измива се стопла вода, след което се процедира, както обикновено - крем или друг продукт, който използвате. Успех :)


5
Първата ми идея беше заглавието да бъде ''за или против'', но знам какъв ще бъде резултатът, затова направо задавам въпроса ''Защо''?

С какво на вас лично ще ви навреди един брак между еднополови?

Защо хомосексуалните да нямат право да регламентират юридически своите взаимоотношения, както хетеро двойките могат.

С какво е по-лошо, според вас семейството на еднополови от това на хетеросексуални битови алкохолици, например?

Защо, според вас хомосексуалните НЕ трябва да осиновяват и отглеждат деца?

Мислите ли, че като не одобрявате, променяте реалната ситуция?

Темата е провокирана от все по-често срещаните хомофобски настроения в мрежата, а и тук във форума дори се прокраднаха едно-две.
Това, което ме озадачава е, че уж всички сме добри и добронамерени, а сме готови с лека ръка да лишим от нормалното човешко право да се обичат хора, които дори не познаваме. Това добри ли ни прави, наистина?

Ако някой тренира агресивен спорт и смазва муцуната на съперника си, сме готови да го аплодираме и да се гордеем, че сме българи, когато той бие чужденци. Ако някой, обаче обича не този, когото одобряваме - скачаме свирепо и се възмущаваме. Чудни двойни стандарти, нали?

Познавам две жени, които цял живот живеят заедно, като двойка, без да го признават официално, но пък и никой не смее да ги пита директно. Те са вече на по 65-70г. и живееха в тройка заедно с мъжа на едната, докато човекът почина. Тези жени са уважавани в селото ми, въпреки, че някои зевзеци ги наричат зад гърба им ''Тату''. ;)
Та, мисълта ми е: Когато едната от двете си отиде или заболее тежко, другата няма никакви юридически права, като наследник или доверено лице пред медицинските организации. Не е ли жалко това? Иначе жените няма да се разделят, понеже ние не одобряваме, както и всички останали хомо-двойки.

6
В много страни по света, дори в страната на ограничените, под всякаква форма права - САЩ, употребата на марихуана за медицински цели е разрешена. Само у нас забраната за легална употреба май няма никога да падне .

След като има толкова медицински изследвания, които доказват полезното въздействие на канабоидите върху много нелечими болести, защо според вас, тя продължава да бъде заклеймявана, като вреден и опасен наркотик? http://medicalmarijuana.bg/

Защо у нас на практика се отричат доказаните ползи от употребата на Канабис Сатива?
Защо трябва хора, страдащи от рак или от ефектите на неговото ''лечение'' да стават престъпници и да се крият, когато се снабдяват с единственото средство, което наистина облекчава болките от болестта и симптомите от химиотерапията?

Трябва ли баби да бъдат арестувани, затова че отглеждат 2-3 лехички с коноп?

Марихуаната ли е най-вредното нещо в живота ни и по-вредна ли е от маргарина, например?

Не е ли лицемерно да се правим на загрижени за здравето на хората, след като практически ги лишаваме от здравеопазване?

След като до марихуана има достъп, всеки желаещ да я получи, каква е ползата от забраната на нейната свободна продажба, освен изкуствено надутите цени, разбира се?
Ей такива въпроси и много други ме вълнуват...

Любопитно ми е, вие пушили ли сте тревичка? :)
Какво е за вас марихуаната - вреден наркотик или приятен седатив с много по-малко вредни странични действия от тези на, продаваните в аптеките седативи?

Ако знаете, че марихуаната ще излекува нелечимо от конвенционалната медицина заболяване, бихте ли я предпочели пред медикаментите на The Big Pharma?

7
Много се колебах дали в този раздел да пусна темата или в раздел алтернативна медицина, понеже случаят засяга и двата раздела на форума. Всъщност, едва ли има по-голямо значение от това, което ми се иска да коментираме.

Днес ме хвърли в смут тази публикация: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=886503 

Колкото и да искам да съдя жената за безотговорно отношение, не мога да я обвинявам, след като всеки ден сме свидетели на умиращи родилки или децата им, които са постъпили (уж) правилно, като са избрали да се доверят на лекарите и да родят в здравно заведение, а са завършили по същия начин.

Много интересно е, че и родилката и мъжът и са медицински лица (да, и ветеринарите са лекари и понякога учат дори повече от хуманните медици) и са взели решението, като компетентни хора.

Това, което ме накара да симпатизирам на тази родилка е последната част от статията, в която се казва: ''След първото раждане жената заявила, че няма да се подложи втори път на това.'' !
Разказите на мои познати, преминали през касапницата на раждане в болница ми дават ясна представа, какво е имала предвид тази жена.

Предвид масовата некомпетентност, небрежност и грубо отношение в родилните отделения на болниците съм склонна да симпатизирам на жените, желаещи да родят вкъщи. А вие?

8
Някой дали е запознат с инфрачервените лъчи и по-точно дали наистина са толкова полезни, колкото ни убеждават?
Ползвам масажор с такава светлина и наистина облекчава болките във врата, но пък направо ми гори кожата..
Замислям се да си купя този сешоар: http://cosmeticline.bg/seshoari-i-difuzori/seshoar-ceramic-infrared-2000w-cena, защото ми го препоръчаха, като много добър за увредена коса, но малко се притеснявам и ми се иска някой да каже със сигурност дали не е вредна тази светлина.

Страници: [1]