Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - koketna31

Страници: 1 [2] 3
16
Това е една история от реалния живот. Тя е предупреждение за всички родители, които не желаят да ваксинират децата си по една или друга причина и които не разбират, че по този начин излагат на риск другите деца. Нашите деца!

Ще ви поговори за ваксинирането на децата срещу морбили и нещастието на едно младо американско семейство.
Като за начало, нека да припомним на аудиторията какво представлява болестта наречена Морбили. Тя е силно заразна, над 90% инфекциозна. Предава се по въздушно капков път и това я прави още по-опасна за хората.

Бактерията оцелява часове наред във въздуха. Ако в една стая има болен от морбили, то 2 часа след неговото излизане, всички присъстващи по време и след престоя на болния са потенциално заразени.

Да не говорим, че Морбили не се диагностицира веднага. При това заболяване има инкубационен период от 4 дена преди да се появят обриви. През това време заразения предава болестта на всеки около него, освен ако не е имунизиран.
Усложненията, които причинява болестта са изключително опасни. Не случайно се прави задължителна имунизация срещу Морбили. От 6 до 20% от заболелите могат да получат инфекция на ухото, диария или да развият пневмония. Един на 1000 получава възпаление на мозъка в следствие, на което умира.

Страшно е какво могат да причинят родителите на собствените си деца, когато не желаят да ги ваксинират. Тази статия няма за цел да разпалва спора за имунизацията. Тя просто ви разкрива как подобно поведение на родители, които не имунизират децата си, застрашава не само техните, а и всички около тях.

„Има няколко доста силни емоции и чувства, които се бушуват в тялото ми точно в момента. Що се отнася до вас обаче, родителите на неваксинираните деца, чувствам само гняв и отвращение от избора ви.“ – това са думите на бащата от семейството, за което ще ви разкажем.

Относно имунизацията срещу морбили има 4 групи хора и за нещастие на този баща в неговото семейство има представител на всяка една.

1. При повечето хора ваксината се приема безпроблемно и има дълготраен ефект. Това се определя много лесно с помощта на кръвно изследване и се вижда нивото на титрите. Представител на тази група е жената в семейството.

2. Има много малък процент от децата, които не могат да развият имунитет дори и след имунизация. Той е едва 3% и ако са изложени на болестта ще се разболеят, защото нивата на кръвните титри са много ниски. Самият баща е в тази група.

3. Децата започват да се ваксинират при навършване на 13 месеца, а не по-рано. Малкото момченце в това семейство е едва на 10 месеца и той не е имунизиран. Опасността при него е много голяма, ако има контакт с други неваксинирани деца болни от морбили.

4. Последната група засяга деца, които не могат да бъдат ваксинирани изобщо. Това са деца болни от рак или имащи имунна недостатъчност. Деца, които могат да са алергични към ваксината, а е възможно и да проявяват алергия само към част от нея. Тези деца са в огромен риск по принцип, а едно заболяване от морбили ще им влоши здравето още повече. Те могат да се предпазят от тази болест единствено, ако хората около тях за имунизирани. Друг вариант за тях няма! По-голямото дете в това семейство – Маги е попада в тази група.

„Маги беше диагностицирана през август миналата година с цялостна остра лимфобластна левкемия (рак на кръвта). Преживя няколко кръга на химиотерапия, лумбални пункции, както и операция. Беше хоспитализирана шест пъти след диагностицирането, прекара над три седмици в болницата (вкл. Хелоуин и Нова Година). Тя беше напълно имунизирана, но болестта и направи последващите имунизации невъзможни до завършване на лечението. Молим се лечението и да приключи успешно малко след петия и рожден ден, Януари 2017 г.“

Историята на това семейство е достатъчно трудна, но се усложнява още повече от последвалите събития. След последния кръг химиотерапия на Маги, майка и с малкото и братчето я води в специализирана лаборатория за изследване. По-късно родителите получават обаждане, че децата им са били изложени на морбили от друг пациент, а те не са ваксинирани и няма никаква защита.

Тази болест се смята за мъртва в Америка, благодарение на ваксината срещу нея. Регистрираните случаи на морбили са в следствие от пътувания в чужбина и то от неимунизирани хора.

И така от една премахната вече болест двете деца са били изправени пред потенциален риск да я развият. Единствената защита, която родителите са успели да приложат на децата си е няколко инжекции рубеола, защото притежава антитела (имуноглобулин) срещу морбили.

Въпреки предприетите мерки двете деца могат да покажат признаци на болестта във всеки един момент от ваксинацията до изтичане на 21 дена след нея. Период, през които те са в изолация, защото не могат да рискуват да разболеят други деца.
„Неваксиниращи родители благодаря, че прецакахте триседмичната ни почивка от химиотерапията. Наместо почивка се налагаше да следим за симптоми на морбили и да се молим да няма нови усложнения.

Благодаря и че отложихте и пътуването ни към снега тази година. Маги много искаше да види сняг, но сега не може да рискуваме да я изложим на срещи с който и да било друг. В този ред на мисли благодаря и за излагането на 195 деца на болестта, считана за изчезнала от територията на САЩ.  Вашите грешни избори влияят не само на вашето дете. Влияят и на мен, и на семейството ми и на много други около нас.“

Това е една история, която илюстрира в какво положение може да изпадне едно семейство при сблъсък с морбили. Всички родители, които не желаят да имунизират децата си трябва да разберат, че тук не става въпрос единствено за здравето на тяхното дете. Децата не живеят в балон! Те контактуват и се разболяват, а ние като родители сме длъжни да ги предпазим колкото може повече!

Източник:
motherjones.com/environment/2015/02/open-letter-parent-unvaccinated-child-measles-exposure17
Всички, които сте против сте имунизирани като бебета нали? За вас няма опасност от детски паралич, дезинтерия и прочие. Защо искате да поставяте децата си на такъв риск? Особено сага, когато има такова голямо и свободно движение на хора, вероятността да се разболее човек от някои от тези заболявания се увеличава многократно.
Тези ваксини не са прищявка! Ако ги няма дори е възможно да пламне епидемия, защото болестите са заразни. Всеки, който не е ваксиниран е потенциален болен и със сигурност представлява риск за останалите като него. При положение, че можем да се предпазим е меко казано неразумно да не се възползваме от тази възможност!

18
Не един път съм чувала за тази практика. Дават се поткупи и още как. Само едно ми е чудно, милите ни политици уж се "борят с корупцията", а как до тях все не достигат такива истории. Нищо не са чули или сега тепърва разбират... Само празни приказки. Аз не се сещам някой лекар да си е понесъл наказание за това, че е искал пари под масата!

19
От както си преместих личния лекар в София съм страшно недоволна от него. Добре че не ми се е налагало някакво по-спешно лечение. Има толкова много хора, които лекува, че опашките пред кабинета му са огромни. За да имаш честа да влезеш при него е необходимо да си запишеш час и пак не е гаранция, че ще влезеш на време. Обикновено ми се налага да си отделя поне 2 часа около часът ми за преглед.
Недай се Боже да ти се наложи нещо спешно и да не можеш да си запишеш час. Отиваш пред кабинета и ... цял ден може да си отвисиш.
Да не говорим, че ми се е случвало да няма пациент, а просто някой колега от съседен кабинет при него. Вън чакат хора, а те са си на сладка приказка. Пълен абсурд!

20
И аз съм на мнение, че нещата определено не отиват на добре. Младите кадри нямат никакво желание да работят у нас. И как да искат при тези ниски заплати. Добрите бягат на вън, а останалите си мислят схеми, с които да източват здравната каса, за да изкарват повече пари.  :(

21
Плащат ми ги редовно проверявала съм. Мисля че всеки човек трябва отговорно да постъпва с тези неща. Социалната ни система е изградена на солидарен принцип и е всеобхватна. И независимо дали си болен или здрав, всеки човек трябва да даде своя принос за нея. Иначе няма от къде да се захранва тя. Ако всички спрат да си плащат осигурителните вноски от къде ще имаме пари за лечение, за пенсии, за обезщетения за безработица, за майчинство и други.

22
Аз също съм за хомеопатията! Съществуват токова природни начина да се справи човек с различни болести. Все пак преди как са се лекували с билки и са били много по-здрави хората от сега! Пък наблюдавам тенденция към завръщане на алтернативните лечения. Наистина не е нормално да се предписват антибиотици за щяло и нещяло. Какви са тези лекари сега просто не знам.

23
За сега не съм боледувала, но аз взимам и превантивни мерки. Всяка сутрин приемам пчелно млечице. То е мощен имуностимулант и със сигурност ми даде голям рестарт а имунната система.

24
Спомням си, че като малка ме ужили пчела. Тогава баба ми каза да натрия мястото веднага с скилидка чесън. Наистина помогна, мястото не се наду и мина доста бързо. :)

25
Содата намира приложение и при почистване на мазни петна по печките, особено ако те са с модерните керамични плотове. Содата не ги надрасква и ги почиства много хубаво :)

26
За суха кожа зехтина е много полезен:) както и за суха и изтощена коса.

27
Аз съм ползвала различни добавки и от някои съм доволна. Мисля че най-добре и ефективно действат Витаслим :)

28
Хайде наздраве :)

29
Аз не съм дарявала, но си знам моята - А+. Научих я чак когато забременях  ;D ;D ;D

30
Искам да има заведения за пушачи! >:( Стига с тя права на непушачите. Като не искат да вдишват цигарен дим да не се идват при нас. Съгласна съм да има някакво разделение, но не и нацяло да го забранят. Дано да отменят закона, че и без това не се спазва.

Страници: 1 [2] 3