Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - ivan_ivanov

Страници: 1 [2] 3 4 ... 28
16
Аз не се обезкосмявам изобщо, не смятам, че е нужно, все пак космите си имат своята защитна функция, дори предпазват и от слънцето, а днес вече и някои жени не се бръснат, въпреки че във Фейсбук доста ги критикуват най-вече за необръснатите подмишници.

17
При 40 градуса в равнината вече става само за високата част на планината, като разбира се трябва да се следи и прогнозата за времето.

18
Според мен помага, при липса на половинка и ако цял ден не си успял да поспортуваш и съответно те измъчва безсъние, най-доброто лекарство срещу него е мастурбацията, за мъжете е така, за жените няма как да знам.

19
Има ли някой в днешно време, който да се пази и да не е правил секс, преди да се оженил/омъжила или по-скоро това са много редки изключения. Каква е причината в миналото жените да се правили секс, преди да се омъжат, може би защото рано се женеха, на около 20, то днес вече не се и женят.

20
Докато не започнах да ходя отново на море нито през зиме, нито лете се бях разболявал, но 2015 г. още на същия ден, след като се върнах от морето започна да ми тече носа, 2016-та се повтори същата работа. И вчера разбрах каква е причината - пътуванията са стрес за организма, сменя се климата, а като добавим към всичко това и безразборното хранене, ненавременното лягане, слънчевите изгаряния от целодневния престой на плажа и ето ги факторите за лятното разболяване са налице, а като добавим и кофти храната. Тази година, дори съм раздвоен дали изобщо да ходя на море, защото миналата година ме преследваше една диария, която май си ме разболя.

21
Според мен адвокатите го правят главно, за да привличат вниманието към себе си, да си правят безплатна реклама и да ги дават по телевизията. Повечето хора, които ходят по такива паради го правят също с тази цел, да ги дават по телевизора, защото е ясно, че ще има разнопосочни реакции и скандал. Поне лично аз го разглеждам от тази страна, отиват там, за да се покажат...

22
Най-сигурно - отиваш в болницата, плащаш 20 лева и хирург ти го изважда, че така си остава несъмнението, дали си го извадил целия, дали не е останало нещо от него. А и в болницата ще пратят кърлежа за изследване, дали не е носител на Марсилска треска, така че аз предпочитам да не експериментирам с подобни неща, тъй като после ще ме гложди отвътре, дали нещо не съм направил както трябва.

23
През летните месеци, особено ниската част на планината - 1000-2000 метра не крие кой знае какви рискове за здравето, времето е топло, няма опасност от измръзване, не духа леден вятър, който да те разболее, но с идването на летните жеги и там става неподходящо за разходки просто защото е неприятно, да ти грее постоянно, макар и в диапазона над 1500 метра рядко става повече от 25 градуса, дори и в градовете да е над 40, което по нашите географски ширини се случва рядко.

24
Да, давността е 5-годишна, но се брои от началото на следващата година, за която се отнасят. В твоя случай за здравни осигуровки от 2012 давност започва да тече от 01.01.2013, тоест тези здравноосигурителни задължения ще бъдат погасени по давност на 01.01.2018, трябва да изчакаш още 6 месеца, за да ти отпишат здравните от 2012 г. Така е и с всички данъчни и осигурителни задължения - давност започва от 01.01 на следващата година, в която е трябвало да бъдат платени. С изменения в ДОПК тези задължения вече се отписват служебно от НАП, а не както преди да пускаш възражения, с които длъжникът да иска отписване. Изменението на чл. 173 ал.1 от ДОПК е в сила от 01.01.2016 за служебното отписване на публични задължения с изтичане на 5-годишен давностен срок. Накратко, просто изчакай до Нова година и около Йордановден на 2018 г. вече не трябва да излизат никакви задължения за здравни осигуровки в системата на НАП.

25
Според учен от БАН БЦЖ ваксината предизвиквала рак, тъй като години след поставянето ѝ се формирали опасни съединения, които са канцерогенни. Това са само твърдения или по-скоро предположения, разбира се, неподкрепени с никакви научни изследвания. Според националния здравен консултант д-р Кантарджиев подобни твърдения са меко казано абсурдни, тъй като си има стандарти за провеждане на научни изследвания и въз основа на тях вече могат да се правят подобни твърдения.

26
Първото нещо, което човек се сеща, като чуе за походи в планината - чист въздух, зашешетяващи гледки, тишина и спокойствие. А и не само това - начин за поддържане на добра форма с изкачването на височините, което гори доста калории. Но ако се вгледаме по-дълбоко, се оказва, че дяволът е в детайлите. Стоим си цяла седмица в града, където към края на април вече се е стоплило навсякъде, но на 2000 метра и нагоре, където предпочитат да ходят повечето пишман планинари, си е чиста зима. Духа леден вятър по сенките, снегът все още си стои. Подобна разлика - от пролетно, почти лятно време, в истинска зима, си е голям шок за организма, особено ако цяла седмица сме прекарали в седнало положение. Като добавим и обилното изпотяване, което неизбежно ни застига по планинските баири + леденият вятър по усойните места, и преохлаждането ни е готово. Почти гаранция, че след като се завърнем в града, настинката ще ни застигне. Да не говорим за огромното натоварване на коленето при слизане от планински върхове, рискът от наранявания и т.н. Според мен походите високо в планината повече вредят на здравето, отколкото да помагат. Обичате ли планината, често ли я посещавате и смятате, че вредата от нея е по-голяма, отколкото ползата?

27
 След като предишният министър Петър Москов беше привлечен като обвиняем, заради скандала с дарените от Турция ваксини, сега и новият служебен министър, няма и 2 месеца, след като встъпи в длъжност, стана клиент на прокуратурата. Интересен факт е, че обвинението е не какво да е, а за принуда спрямо негов подчинен. Според прокуратурата служебният министър се е опитвал да оказва натиск върху шефката на изпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/, заплашвайки я с уволнение, да назначи негов човек за свой заместник. Към момента министърът е освободен срещу подписка.
На Петър Москов обвиненията бяха повдигнати едва след като подаде властта като министър, а новият се сдоби с такива за нула време. Интересното е, че повдигнатото на Семерджиев обвинение се базира на свидетелски показания на очевидци на заплахите с уволнение.
Според вас това нарочна атака срещу служебния здравен министър ли е или реално е плашил с уволнение своя подчинена?

28
Според мен в днешно време темата за децата аутисти се истеризира прекалено много. Едва ли не на всяко по-затворено и необщително дете му се лепва диагнозата аутист, а на всяко по-буйно, което прави повечко бели, веднага става хиперактивно. По логиката на възпитателите в детските градини вече няма нормални деца. И така вкарват филми в главата на родителите, че децата им са болни, тръгват по лекари, които още повече ги филмират. Според мен тази работа със статистиката, че броят на аутисти нараствал е много изкривена, защото до преди 15 години такава диагноза просто нямаше, а сега изглежда по американски и европейски почин се появи и у нас. Няколко години по-късно половината деца станаха аутисти.

29
Обществото е разделено по темата дали е редно да се въздейства по какъвто и да начин на чужди деца, още повече пък да се упражнява физическо - със шамари и бой и емоционално насилие - със заплахи и обиди върху тях и то от представители на държавното обвинение. Каква според вас е правилната реакция, ако чуждо дете влезе в конфликт с вашето, ще се намесите или ще оставите малчуганите сами да се оправят? А ако дете на улицата случайно ви обиди и засегне, както е станало в случая на опашка пред училищна лавка, бихте ли му ударили шамар?

30
От около година ми се появиха кафяво-бели петна по кожата и не знам как да се справя с тях. Обикновено са кафяви, но при излагане на слънчева светлина и потъмняване на кожата стават бели и изглеждат много грозно, приличам на прокажен. Притеснявам се заради предстоящия плажен сезон и вече място не мога да се намеря. Бях на кожен лекар през февруари, която ми каза, че имам разноцветен лишей, тя ми предписа някакви мазила, които сигурно струваха над 100 лева, но не ги купих.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и справил ли се е с него?

Страници: 1 [2] 3 4 ... 28