Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - ivan_ivanov

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 28
31
Преди Великден здравното министерство забрани питейната вода в Хасково да се използва за питейни нужди - за пиене и за готвене, което предизвика медийна паника и хасковлии прекараха празниците с вода от водоноски. Масло в огъня наля и фактът, че този проблем е бил укриван в продължение на 6 и повече месеца. През последните дни съдържание на уран бе открито и в питейната вода на населени места в Първомайско и Пловдивско. Причината най-вероятно функциониращите някога уранови мини в района. Хоратаса доста наплашени, съдейки по интереса, който има към публикациите, свързани със съдържанието на уран във водата.
Според вас представлява ли уранът в питейната вода заплаха за здравето на човека или е в прекалено малки количества, които могат да се определят като естествени и които не са опасни?

32
При договорките за бъдещата коалиация между двете коалиционни сили и разпределението на министерските кресла така и не се чу за евентуален кандидат, който да поеме здравното министерство. Защо според вас патриоти и гербери бягат като от дявол от тамян, щом чуят за това министерство, да не би да е прокълнато или наследството, оставено от предшественика е много тежко?

33
От февруари миналата година стомашните киселини са постоянен спътник в живота ми, малко повече да хапна и веднага се появяват и вече не знам какво да правя, но може и да си внушавам, защото четох, че стомахът се дразнел и от стрес, като не мисля, че може да ми се появят киселини и не се появяват, но когато легна и започна да мисля, че е неизбежно, те се появяват. Може би прекалено много се навивам и се получава като самосбъдващо се пророчество.

34
Аз ще се придържам към правилото да ям по не повече от 3-4, максимум до 5 дневно, но ме притеснява, че боядисахме прекалено много яйца, които след 10-тия ден стават нежелателни за ядене, тъй като не се знае колко време са стояли в магазина.
По колко яйца боядисахте и ще си налагате ли ограничения относно дневния брой яйца по празниците?

35
През последните години медиите вдигат вой до небесата при случай на насилие в училище. Но когато аз бях ученик, побоищата в училище бяха нещо нормално, на което не се обръщаше чак такова голямо внимание. Все пак децата израстват, изграждат се като характери и ако някой по-голям батко или съученик ги набие, това би ги стимулирало да се научат да се самоотбраняват, за да не попадат в положение на жертва в бъдеще. А днес какво се случва - ако някой с пръст докосне съученик се надига вой до небесата, а според мен не е редно, дори в такива ситуации родителите да се намесват.
Как мислите нормално ли е да има насилие в училище, което е част от процеса на израстване на децата?

36
Детско отделение в пловдивска болница беше затворено за външни посетители до след Великден, след регистриран случай в отделението, а вчера съобщиха за случай на починало 4-месечно дете, вследствие усложненията на дребната шарка
В най-голям риск са малките деца, тъй като първата ваксина срещу морбили се поставя чак на 13-месечна възраст, след това на 12 години. Спомняте ли си кога са ви поставили ваксина срещу морбили?
Ваксинирани ли сте срещу морбили и според вас какъв е риска от заразяване след поставяне на ваксина? Спъмн

37
Сутрешната ерекция сигнализира, че мъжкият организъм е в перфектно здраве и процесите на секреция на тестостерон протичат в норма. Според моите наблюдения може да отслабне и да се загуби при късно лягане, недоспиване, силен стрес и т.н. Теориите каква е причината за сутрешната ерекция са много, но съгласно едни се дължи на секрецията на тестостерон рано сутрин, когато тестисите отделят количеството за деня. Ако обаче мъжът не се наспал или пък си е легнал в ранните сутрешни часове, този процес се нарушава. Ето защо не обичам нощните заведения, защото освен че цигареният дим лишава тялото от нужния му кислород, предразполагат към лягане рано сутрин, което е двоен удар за мъжката потентност.

38
След като дълги години в България се наблюдаваше постоянен спад на заболелите от тази вече забравена болест, поне така си мислехме, в началото на април стана ясно, че дете от училище в район Кремиковци е с туберкулозен бацил в лимфните възли, като според уверенията на директора на учебното заведение, то не е заразно. Каква е причината тази опасно заболяване, което е отнело живота на редица български общественици, сред които най-видният е писателят Христо Смирненски, който я нарича жълтата гостенка, да се завърне отново? Безразсъдство на родителите, защото отказват да ваксинират децата си или бацилът на Кох, който е нейн причинител, е мутирал и вече е устойчив на антибиотици? Чувствате ли се застрашени самите вие или децата ви?

39
Това може би ще ми остане загадка до края на живота, по какъв критерий жените преценяват дали да се обвържат или не с даден мъж? Външен вид, характер, при все че това са променливи фактори, след 10 години и помен няма от тях, но женската логика по необясним начин се вторачва в тях и жената възкликва: "Ето този ще е!"

40
Колебанията в температурите, на слънце жега, на сянка  студ, предразполагат към преохлаждане, човек не знае как да се облече - яке ли да сложи, по къс ръкав ли се пусне. Около мен доста хора се оплакват, че ги боли гърлото, че са настинали. За сега аз се разминавам, но знае ли се, макар че за малко да се разболея в началото на март. Уж тръгнах да правя слънчеви бани, а то духаше един хладен вятър и на следващия ден започна да ме драска гърлото. Но хапвах по-големи количества кивита, които са богати на витамин С, а и на мен ми допадат на вкус и за 2-3 дни, забравих за проблема.
Как ви понася на вас настъпващата лека полека пролет?

41
Ноември миналата година ми се наложи да лежа няколко дни в една частна пловдивска болница, поради операция на враснал нокът. Не ми искаха никакви допълнителни пари. Операцията беше по здравна каса, вярно не беше кой знае какво - просто враснал нокът, за 3-дневния престой си платих както е по наредба по 5.80 лева, тоест малко над 17 лева. На практика това е цената на храната, която ми даваха по 3 пъти дневно.
 Медицинският персонал беше много любезен, разбран, нямаше навиквания, крясъци, вътре цареше чистота, всичко ново. Нищо общо с това, което съм чел по медиите за лошо отношение на персонала, мръсотия, неремонтирано отдавна. Само малко ме подразни фактът, че голяма част от персонала бяха пушачи и пушеха буквално до главата ми, тъй като стаята ми беше до единствената тераса на крилото на болницата, в което бях аз.
Какви са вашите впечатления от държавни, частни болници? Как се е отнасял с вас персонала?

42
Различни статистики на денталните медици показват, че българите сме с много лоши зъби, аз не съм изключение. От малък бях направил фобия от зъболекари и не бях ходел на редовен преглед от 2002-ра година, тоест повече от 14 години. През 2008-ма година само ходих по спешност, защото нямаше накъде, бях направил абсцес, цялото ми лице беше надуто. Докато миналата година реших, че няма смисъл психически да се измъчвам повече, ще потърпя 2-3-4 часа да ме боли и после край с тези развалени и разрушени зъби. При мен зъболекарската сага приключи с щастлив край, макар и да се набутах с много пари, които продължавам да изплащам и до днес, но вече я няма психологическа стигма, която беше надвиснала над мен и трудно се отпусках да говоря пред непознати, макар и принципно да съм си малко срамежлив, такъв съм си от малък, изглежда малкото стеснително момченце продължава да живее в мен.
На въпроса - кога ходих последно на зъболекар, отговорът е вчера, тъй като трупам бързо зъбен камък и ходя профилактично на 3-4 месеца за почистване. Така се подсигурявам, че и да се появи някой кариес, веднага ще се реагира и няма да се стигне до пулпит, разрушаване на зъба и т.н.

43
С решение на 5-членен състав на Върховния административен съд окончателно беше отменена наредбата, в която се въвеждаше задължителна електронна идентификация при постъпване в болница. Инсталирането на устройства за електронна идентификация струва на лечебните заведения няколко милиона лева, които се ще трябва да отидат на боклука. В край сметка пак гражданите пием една студена, защото тези пари на вятъра идват от нашите здравноосигурителни вноски и това, което доплащаме като пациенти, а Москов безславно си замина от министерството на здравеопазването.

44
Носят се митове и легенди, че колбасите - салами, наденици, са вегетарианска храна, защото на практика в тях не се съдържа месо, животиската мазнина е заменена с растителна, соев протеин и картофено нишесте. И макар да са солени съдържат кристална захар в комбинация с изобилно количество нитритна сол, която придава търговски приемлив цвят на колбасите.  На мнение съм, че не трябва да се прекалява, защото колбасите в голямата си част са празни калории, с които само си правим харакири на тялото - минава през храносмилателната система и излиза от другия край. И съм склонен да вярвам, че ако човек всеки ден яде салами по повечко след време може да вдигне кръвно, захар - от комбинацията на сол и захар едновременно.

45
Съвсем на място си е пусната темата - грижата за най-близките, каквито са родителите ни, а също така и финансовото състояние, неизбежно се отразяват на цялостното ни психическо състояние, като финансовите проблеми често стават причина за възникване на психически заболявания или пък обостряне на съществуващи, така че трябва да се обсъждат с цел превенция на подобни събития. :)

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 28