Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Biko

Страници: [1] 2
1
Здравейте,
Напоследък се замислям все повече за покупка на жилище в Бояна, че уж е по-чист квартал. Дълги години живея преди околовръстното, но ФПЧ вече започва да се усеща с всяка клетка и ми се ще да питам дали Бояна е поне с по-добро качество на въздуха на обща база, че все пак имам малко дете на 1 годинка и ми се ще да не развие някакви респираторни проблеми с времето от "чистия столичен въздух".

Та въпросът ми е - струва ли си да се купува къща или апартамент в Бояна поради описаните по-горе причини или не си струва инвестицията в подобен имот заради подобно нещо?

2
Скоро станах татко на очарователна дъщеричка, която кръстихме Ангелина.
Докато се колебаехме с жената къде да ражда разгледахме доста варианти на този въпрос, а именно къде е най-добре да роди една жена (в нашия случай секцио) в София. Накрая се спряхме на Майчин дом от гледна точка на техния опит и макар да бяхме наясно, че ще има по-мизерни неща, то разчитахме на професионализъм от страна на акушерките и въобще цялата неонатология.
Раждането мина, но просто сме доста разочаровани от отношението на персонала, който все си мисля, че трябва да обича децата, за да избере такава професия като акушерка (с удоволствие ще подкрепя щерката да стане един ден такава, ако иска), защото парите там не са адекватна мотивация така или иначе, а по-скоро усмивките на щастливите хора е това, което крепи тези жени.
За жалост и там се сблъскахме с онези криви лелки, които виждаме в държавната администрация и си мисля, че жената втори път няма да иска да ражда там. Не е до пари, а до професионализъм, а в крайна сметка май следващото дете ще бъде в частна болница...

Та на въпроса...
Къде е най-подходящо да роди една жена в София? Ще се радвам и на аргументи като специалисти, отношение, пари, експертиза, оборудване и т.н.

3
Разбрахте ли, че въпреки гласуване на НС и Министерски съвет - НЗОК е решила да не се съобрази с решението и мораториума е върнат, но с вратичка през закона и сега само 20 души ще се лекуват. Селската тактика - разделяй и владей на онея малоумници...

С това решение, тези управляващи доказаха, че явно наистина лоботомията е безплатна в България. Ето и статията:
http://czpz.org/home/2018-01-16-18-11-49/6977-2018-01-14-14-07-09

4
Една тема, която вълнува мисля всички...или поне тези, които не живеят в кашони е тази за почистване на домове. Идеята на тази нова тема е да споделите ваши полезни съвети и трикове, които прилагате при почистване на апартамента или къщата.

Ето няколко въпроса, които да ви ориентират в темата:

1. Сами ли почиствате у дома и помага ли ви семейството и децата?
2. Използвали ли сте фирма за домашно почистване или домашна помощница някога? Ако да - доволни ли сте?
3. Кой е най-готиния трик за почистване, който ви е направил впечатление, без значение дали е за пране на килими или почистване на мека мебел?

Надявам се да се получи добра дискусия и всеки да сподели интересни неща :)

5
Здравейте банда, чудя се каква електронна цигара да си купя, тъй като ми се налага да прекарвам дълго време в зона за непушачи, а съм страстен пушач - всъщност пуша, защото обичам да пуша, а не защото не съм успял да ги спра. Това е причината да потърся заместител на цигарите за няколко часа на ден, в които истинските не са опция (през останалото време на деня така или иначе си пуша нормални цигари).

Та, ето с какво се отличавам, за да ми препоръчате нещо по-конкретно:
1. Пуша по около кутия и нещо на ден - средно тежки Давидоф Голд.
2. Трябва ми за около 4-5 часа на ден.
3. Да има никотин ...и дори катрани за предпочитане.
4. За предпочитане да не пуска дим.

Не знам какви допълнителни аксесоари трябва да си купя към тази джаджа, тъй като винаги съм предпочитал истинските пороци, но...обстоятелствата налагат да измисля някакво решение, за да ми е по-спокойно през деня.

Четох, че има някакви зарядни, течности и т.н., но наистина съм доста бос по темата и ще се радвам да ударите едно рамо. Междудругото хич не ми пука дали ще дими - още не мога да разбера каква е логиката електронна цигара да дими, но ще оставя това на безумната попкултура на 21 век.

6
От край време не мога да разбера защо в България се демонстрира по толкова провокиращ начин сексуалността по улиците на столицата. До колкото знам и съм чел по въпроса парадите от този тип възникват след един инцидент в САЩ или Великобритания, но не мога да разбера какво общо имаме ние, та да сме свидетели на целия този парад на кича и отчаян опит за внимание от хора, чиято основна характеристика сякаш е с кого си го слагат. Нормалните хора имаме обичайни характеристики - какво работим, къде живеем, какви са ни хобитата и не мога да проумея колко жалък трябва да си, за да имаш за основна своя черта, която те определя като човек сексуалността ти - това ли е най-важното нещо за теб...

7
Какво мислите за детоксикацията и прочистването на организма? Лъжа или истина? Спомням си, че в едно предаване темата беше прочистванията и дали не прочистват само портфейла, та реших да чуя и малко мнения от форума по темата. Не, че съм тръгнал да правя нещо подобно, но все пак ми е интересно да видя колко души имат подобни желания и да видя дали не се е превърнало това прочистване, детоксикация или както там се нарича в поредния попкултурен феномен на каквито аз поне съм се нагледал до болка...

8
Някой знае ли каква е давността за погасяване на вноските за здравно осигуряване. Имам предвид дали след някакъв период не ти се отчитат като такива с изтекла давност и дали се налага и те да бъдат заплащани.
Проверих в НАП в техния портал за статуса си и гледам, че имам някакви стари прекъсвания преди няколко години, та се чудя дали да ги погасявам или да чакам да изтекат, че като гледам родното здравеопазване и особено диагностиката се сещам само за "Тоя ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее?" и "реформата" на Москов.

Нямаха ли 5 години давност тези задължения или се бъркам (задълженията ми са точно от 2012-та)?

9
Здравейте,
чудя се дали тенисът е подходящ спорт за по-малки деца. Гледам колко много дечица се зарибиха по успехите на Григор Димитров (може би родителите им де) и хукнаха да тренират именно този спорт. Едно време обаче сякаш не беше толкова популярен за сметка на футбола и баскетбола например, но днес явно е моден, та какво е вашето мнение по темата?

Питам защото племенниците на моята приятелка са на 5 и 7 години и се чудя дали да им купя като подарък екипировка - маратонки, ракети, екипи, топки и т.н., та ще се радвам на мнения по тази спортна дилема от страна на останалите съфорумници.

10
Интересно ми е дали хората тук вярват във всички неща, които се приписват на хомеопатията? На мен лично това ми изглежда адския скам и цялата работа е народа да бъде убеден да си купи поредното нещо на ъъъ "билкова основа". Само не разбирам как от билка е станало на бял прах, че и са го вкарали в капсула като стандарно лекарство. Та какво мислите и вие - дали сте по-критично настроени като мен или сте склонни да си платите и да чакате на пласебо ефекта и помощ от космоса :D

11
Винаги съм знаел, че егоизма ни не позволява да помислим за осиновяване на деца поне у нас, но все пак има хора, които не могат да имат собствени деца. Чудя се какво мисли аудиторията тук във форума на https://lechenie.bg/  и дали е склонна да си осинов дете/ца и ако да - при какви обстоятелства и условия?

12
Любопитно ми е дали хората си правят изследвания за СПИН и ако да, кога последно се е случило това?

Аз лично съм си правил такъв като влизах в казармата и преди няколко месеца. И двата случая са билив контекста на по-широки изследвания, но все пак. Интересно ми е и дали сте имали случай, след който да сте толкова притеснени, че да сте си правили специално и единствено тест за СПИН?

13
Тъй като вече имаме доста сериозна тема за най-добрите вицове, които знаем тук - > https://forum.lechenie.bg/index.php?topic=2868, то логично е да се появи и тема за адските тъпизми, които те разоръжават с антилогиката си и все пак те карат да се усмихваш, та микрофона е ваш :D

14
През последните 1-2 години доста често страдам от болки в кръста. Пробвах да сменям леглото, на което спя и имаше ефект, но е само временен и след 2-3 седмици пак започвам да усещам болка, която вече се притеснявам да не се дължи на нещо хронично. За това време смених и няколко квартири, та и леглата са били различни, както и матраците. Когато спя на по-твърдо легло временно се чувствам по-добре, но скоро пак започват проблемите.

Имате ли и вие подобни оплаквания, защото приятелката  ми също често се оплаква от това и се чудя дали не е нещо от начина ни на живот, защото явно не е от стойка, носене на чанта, травма, физическо натоварване, хронични болести и т.н. Чудя се дали не е нещо от продължителното седене, защото все пак това работя - на компютър и дали именно там не е дълбокия корен на тези проблеми с кръста постоянно. Ще се радвам на съвет, ако някой се е чувствал по този начин, защото вече съм склонен да ида и на някакви лекари, макар явното наблюдаване и у двама ни на тези проблеми идват да кажат, че е нещо свързано с ежедневни навици, а не толкова на физиология.

15
Здравейте. От няколко дни приятелката ми ми предлага да отидем на т.нар. ескейп рум или mind room (не знам как точно се казват този тип стаи със загадки). Никога не съм ходил на подобно място и като цяло концепцията на идеята ми е малко странна, та искам да питам дали сте посещавали подобни места и ако да - беше ли ви забавно и интересно.

Не знам защо, но си мисля, че съм някак тъпичък за подобен род игри и се притеснявам да не се изложа нещо. Ще се радвам да споделите инфо и опит по темата с тези стаи, които така и не мога да разбера как точно се наричат (ако някой ми каже и това ще съм ужасно благодарен :D ).
Благодаря предварително.

p.s. Стаята, която мислим да посетим е тази, та ако някой е ходил конкретно в нея още по-добре http://gameline.bg

https://www.youtube.com/watch?v=9_gAhO33tdA

Страници: [1] 2