Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Biko

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31
Едно време това е било някакъв символ, но днес летвата е срината, та никой не се пази, още повече като гледам кога се жени народа на по 40 години, то т.нар. "пазене за брака" просто е неприложимо.

32
Аз пък поне ги намалих от 2 кутии до 1 и малко напоследък, но аз обичам да пуша и не искам да ги спирам. Лека полека ще ги докарам до под 1 кутия и съм пушка :)

33
Адски странно е, че през лятото сякаш по-често не съм добре и пипвам нещо. Да изкарвам го на крак, както обикновено, но зимата сякаш и организма е по-подготвен и нямам проблеми. Естествено и това да се облечеш добре е важно, а лятото често подценявам времето, което особено в началото му е доста промеливо и като нищо може да пипнеш някой грип или настинка.

34
За мен най-фундаментално е това, че ...някакви хора приемат за ОСНОВНА СВОЯ ХАРАКТЕРИСТИКА сексуалната си ориентация...направо жалка история на душевно празни хора като гледам. Стадо, стадо...ама тези хора не излизат на паради за това, че са добри хора, че са адвокати, че са примерно за някакво обществено благо, което помага на всички, а за това, че са хомосексуалисти...и за мен това е опит да се осмисли един празен живот, загубил началото и края на пътя, начин да остойностим решенията си, макар вътрешно да не разбират защо го правят, но у нас стадния инстинкт е силно застъпен...

35
От край време не мога да разбера защо в България се демонстрира по толкова провокиращ начин сексуалността по улиците на столицата. До колкото знам и съм чел по въпроса парадите от този тип възникват след един инцидент в САЩ или Великобритания, но не мога да разбера какво общо имаме ние, та да сме свидетели на целия този парад на кича и отчаян опит за внимание от хора, чиято основна характеристика сякаш е с кого си го слагат. Нормалните хора имаме обичайни характеристики - какво работим, къде живеем, какви са ни хобитата и не мога да проумея колко жалък трябва да си, за да имаш за основна своя черта, която те определя като човек сексуалността ти - това ли е най-важното нещо за теб...

36
Какво мислите за детоксикацията и прочистването на организма? Лъжа или истина? Спомням си, че в едно предаване темата беше прочистванията и дали не прочистват само портфейла, та реших да чуя и малко мнения от форума по темата. Не, че съм тръгнал да правя нещо подобно, но все пак ми е интересно да видя колко души имат подобни желания и да видя дали не се е превърнало това прочистване, детоксикация или както там се нарича в поредния попкултурен феномен на каквито аз поне съм се нагледал до болка...

37
Ние не разбираме. То за това са и огромните дупки по пътищата, за да не копаем окопи. Ето властта мисли за нас, а ние сме толкова ламерско първосигнални :D

p.s. Сори за лекия офтопик.

38
Не знам как преживявате всичките косми из къщата и миризмата (не знам дали вече си минала през това, че явно отскоро имаш куче). Аз съм склонен максимум на жена или рибки за домашни любимци :D

Казват, че домашните любимци карат децата да не растат егоисти, но ако децата са 2 - няма такава опасност, ако е 1...това едва ли ще помогне, че като гледам броя кучета и броя на егоцентриците сред младите - корелацията е по-скоро обратнопропорционална.

39
Скоро ми се наложи да ползвам сода бикарбонат да си измия зъбите (бях си забравил пастата за зъби) и тъй като в едно предаване бях гледал, че това не е лош вариант в подобни условия реших да пробвам. Изненадващо, но бях доста доволен - можете да пробвате сами вкъщи. Абразивните частици на натриевия бикарбонат(така е името на содата) ми свършиха идеална работа и все се каня да я комбинирам с пастата си за зъби, за да видя какъв ще е ефекта и дали няма да съм по-доволен.

Не знам дали знаете, но содата бикарбонат е позната и като хранителна добавка под името E 500, та ако го срещнете в съдържанието на някой продукт да знаете. Странно как се е залепил етикет на E-тата, че видиш ли са само някакви неестествени добавки към храната,  а содата е масово използвана в почти всяка кухня в България.

40
Не разчитай, че погасени по давност задължения, ще бъдат автоматично отписани от системата на НАП. И подай искане за отпадане по давност.

Помня, че това беше масово коментиран казус за давността на осигуровките и за това ми е странно подобно изключние, пък чак и молба да подавам - това да не е уплътняване на времето на администрацията, защото иначе молба е тотална малоумщина за нещо подобно. Сещам се за същата мярка, която се приложи и при сметките за парно - сложиха им давност 3 или 5 години и така накараха доста хора да започнат да си плащат редовно задълженията, когато им отпаднаха напомпените сметки.

41
Някой знае ли каква е давността за погасяване на вноските за здравно осигуряване. Имам предвид дали след някакъв период не ти се отчитат като такива с изтекла давност и дали се налага и те да бъдат заплащани.
Проверих в НАП в техния портал за статуса си и гледам, че имам някакви стари прекъсвания преди няколко години, та се чудя дали да ги погасявам или да чакам да изтекат, че като гледам родното здравеопазване и особено диагностиката се сещам само за "Тоя ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее?" и "реформата" на Москов.

Нямаха ли 5 години давност тези задължения или се бъркам (задълженията ми са точно от 2012-та)?

42
Всичко, което виждам по телевизора като "шокиращо" го имаше и преди. Организирали сме си бойща 200 човека в основното училище. Почти всеки ден имаше някакъв бой между децата в училище или с циганите от близката махала. На никой не му правеше впечатление - чудя се ако пусна съвременните деца в онази среда колко минути ще оживеят. Аз лично обаче оценям какво ми е дало това, а именно характер и силата да се справям сам и да решавам сам проблемите си, а не да чакам да ме дадат в БТВ новините. Стига сме били жертви най-накрая и стига сме се превръщали в родители, които създават социални инвалиди от децата си.

п.с. Сетих се за битото (пак я Ямбол) дете от пиян баща...че баща ми редовно ме биеше и когато в един момент (някъде на 7) се притесних от циганите ми каза репликата, която никога няма да забравя и която ме накара винаги да се изправям срещу опасностите, за да ги преодолявам, а именно "Да не би циганите да те набият по-лошо от мен?"...и така помлях мангалите, които после ми станаха приятели, защото там е бий, за да те уважават и водораслите, расли в саксия не оцеляват дълго в такъв свят.

43
Бях си скоро в Ямбол да си подновя книжката, а за това искат медицинско от личния лекар. Та отидох да видя ДЖИ ПИ-то (GP - мисля, че е взето от Гошо от Почивка :D ), което ме чака от 12 години да ида на профилактичен и до 10-тата ме караше да ходя (евала на лекарката наистина, че се грижи така за пациентите си) и доживя жената, вече може спокойно да се пенсионира :D

44
Имаме две лимонки в офиса, взеха си вейпове...пушиха 1 седмица и се върнаха към класическите цигари, та стига глупости, както се казва в една реклама, че аман от заместители. Пушете си и се кефете на живота :)

45
Ще се върне на мода лафа от преди 1-2 години:
- Ела в нас маце! Имам бойлер :D

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17