Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Delight

Страници: 1 ... 12 13 [14]
196
Лекари ще останат, но няма да са достатъчно. То и в момента не стигат. Особено в провинцията. Масово в малките градове няма я детски хирург я някакъв друг специалист. Трагично е положението и ще става по-зле.

197
За какво точно търсиш гинеколог? За раждане, за цитонамазки, за аборт? Не мога да ти препоръчам един лекар, който да е добър в няколко области. Д-р Велев от Шейново е лекар, който мога да ти препоръчам горещо. За Майчин Дом имам наблюдения само от приятелки. Ходила съм веднъж при Наков, но не бих повторила и като цяло останах с лоши впечатления от него. За Дяволов знам, че е добър специалист, стига да умееш да общуваш с идиоти и да не ти пука от нищо. Един вид ако си нежна душа и се разстройваш лесно не е за теб.

198
Може би е трябвало да пробваш предписаното лечение. Майка ми има подобни петна по кожата и мисля, че й бяха казали същото. Тя пробва с кремове, но за съжаление нямаше ефект.

199
Да, правила съм си. Общо три пъти. И не само това. Изследвала съм се и за хепатит. Не вярвам, че има човек, който да не е изпадал в паника дали не е лепнал някоя болест някъде. Дори не е нужно да е при секс без презерватив с непознат. Достатъчно е да попаднеш на някой мърляв татуист или зъболекар. Смятам, че профилактичните прегледи и изследвания са много важни и не бива да се подценяват. Освен това редовно има различни инициативи с безплатни изследвания. По този начин аз лично не виждам друга причина, освен мързела и безхаберието, да не отидеш да се изследваш без да плащаш.

200
Зависи за какво. Ако имаш сериозен здравословен проблем, то на първо място стои да си намериш добър лекар, който да те лекува. Ако наистина проблемът е сериозен за мен няма да има абсолютно никакво значение обстановката, самостоятелният санитарен възел и това дали имам диван в стаята. От тази гледна точка никога не съм решавала къде да се лекувам с оглед на условията, а ми е било важно да попадна на добър специалист и в болницата да има нужното оборудване за адекватно лечение. Иначе бих отишла в частна болница стига да съм убедена, че има добри лекари. И разбира се стига да не е прекалено скъпо.

201
Не виждам проблем със сладкото, стига да не се прекалява. И зъбите да се мият редовно и хубаво. И разбира се да се ходи на профилактични прегледи при зъболекар.

202
Нали. На мен тази диагноза ми звучи като: "Идея си нямам какво му е на това дете. Ама няма да си призная и ще ти кажа някоя глупост."

203
Мъж с обажда притеснен на лекаря си.
-Докторе, идвайте веднага. Мисля, че жена ми е починала.
Лекарят се опитва да успокои човекът и го пита какво го кара да мисли така. Човекът обяснява:
-Ами сексът си е както преди, но чиниите в мивката се трупат вече втори ден.

204
Ваксините са доста отричани от един кръг от "зелени" родители, които разчитат на груповия имунитет да им пази децата. Не мога да разбера какво точно очакват да се случи в момента, в който неваксинираните станат прекалено много и вече няма да могат да разчитат на това, че другите са защитени. Моите ваксини не помня кога са поставяни, разчитам на това, че майка ми е медицинско лице и е подходила отговорно. Иначе жалко за починалото дете, дано няма други подобно случаи.

205
И аз като повечето хора имам доста неприятни спомени, свързани със зъболекар. За момента съм намерила добър зъболекар, който работи много внимателно и се съобразява с факта, че съм доста боязлива, като му седна на стола. Иначе последно бях на преглед преди няколко месеца. Направих почистване на зъбен камък и един малък кариес.

206
Здравейте, накратко ще разкажа какво ме притеснява и се надявам да получа полезни съвети. Синът ми е на 10 години и от малко повече от година се оплаква от болки в коленете. Първо се консултирах с личната лекарка, която обясни всичко с "болки от растежа". Заведох го в Горна Баня, където препоръчаха ортопедични стелки, които облекчиха състоянието му за няколко месеца, след което отново се върна в изходно положение. Проверихме дали стелките са му умалели, но се оказа, че с тях всичко е наред. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля за съвети и ако може да ми препоръчате детски ортопед, на който имате доверие и ви е помогнал. Предварително благодаря и хубав ден на всички.

Страници: 1 ... 12 13 [14]