Дано не ти се случи, въпреки, че операцията не е кой знае какво... А ти имаше ли симптомите?
Доколкото си спомням операцията продължи около 20 минути и с непълна анестезия. През цялото време си говорех с лекарите
- като малка бях много "устата"
Btw, сега не съм.
А за първият път - тогава направо лекарите не диагностицираха правилно. На всичкото отгоре и бях сама. Спомням си, че имах ужасни болки в корема в продължение на 2 дни - бях на т.н. "зелено училище". Родителите ми пък по това време бяха в командировка извън страната. Но, и да бяха - мен си ме гледаха баби и дядовци - селски и градски. И ... се оказах сама в болница в... Стара Загора. /Зеленото училище беше недалеч от града/ с медицинската сестра. Тя ме остави и се върна обратно. А мен ме транспортираха с друга линейка .... в Пазарджик. Тук живееха баба ми и дядо ми. В тукашната болница - докато ми правеха разните изследвания дадох телефоните на баби и дядовци, но напразно, с никого не успяваха да се свържат.
Скъсвах се от повръщане и болки, съвсем сама, както споменах на 8 години... и не спирах да им говоря..
- как може да са толкова некадърни да не могат да се свържат с дядо ми поне.
И само да успеят, той ще им даде да се разберат
След коктейли от обезболяващи /болките спряха/ и разни изследвания - ехограф на яйчници, ехограф на бъбреци, на черен дроб/дядо ми пазеше бланките с резултатите от изследванията/ и квото се сетиш ме оставиха на едно легло и на обяд на следващия ден ме заведоха в операционна зала.
Точно преди да пристъпят към подготовка за операция влетя един лекар и се развика, че са ме объркали с друго дете
Че като се развиках...
А на вратата вече - излизайки с въпросният доктор се сблъскахме с дядо ми. Оказа се, че медицинската сестра от зеленото училище успяла да се свърже с дядо ми. Той звънял в Ст. Загора и така разбрал... Еее и той им спретна един голям скандал и така, тогава отървах..
Четири години по-късно обаче, всички симптоми бяха за възпален апендицит.
Преди няколко години, на моя приятелка, чиято майка е медицинска сестра, в продължение на осем месеци/!/ лекарите не можеха да определят симптомите на хроничен /вече/ апендицит и просто стигна до- с часове до перитонит...