Мен лично, да си кажа честно, много неща ме притесняват свързани с кучетата.
1. Притеснява ме, че разнасят куп зарази, в това число глисти и тении. Колкото и да ги обезпаразитяваш си е чист развъдник на болести.
2. Притеснява ме, че е пълно, както Бико казва, с ла*на по улиците
. Можеш да сгазиш някое на всяка крачка - в парка, пред блока...дори по главните улици в центъра...
3. Притеснява ме, че е адски ориенталско и много разваля общия облик на града. Бездомни кучета е все едно да има на всяка крачка бездомни хора
.
4. Притеснява ме, че хапят (някои от тях и предимно вечер, когато улиците са малко по-пусти в сравнение с през деня).
5. Притесняват ме и природозащитниците, които постоянно имат някакви претенции, но не намират начин да се организират и да направят нещо - да съберат средства за приюти, да си осиновят кучета и други подобни.
6. Притесняват ме и домашните кучета, защото си ги разхождат пред блока и пред входа се е превърнало в кучешка тоалетна.
Да ви кажа, в Морската градина във Варна обособиха едно доста голямо пространство, специално за разходка на кучета. Заградено е с мрежа, има си и беседка, че хората да си почиват там докато си разхождат кучето. Избраха дори и мястото да е такова, което по принцип привлича хора с домашни любимци. И сега знаете ли какво става? Събират се цяла тайфа хора от 15-20 до 70-80 годишни с кучета и ги разхождат непостредствено извън това заграждение, на десет - двайсет метра от оградата. Няма оправия
....