Здравословни проблеми,лечение,превенция > Здравословни проблеми и лечение-ДЕЦА И ЮНОШИ

Трябва ли децата да ядат сладко?

(1/6) > >>

elipopova:
Трябва ли на децата да се дават сладки неща като шоколади,вафли,сладолед?Вие как процедирате?Когато детето види от другите деца шоколад и започне да иска тогава как да действаме без да го травмираме?
Мислите ли,че тези храни вредят на здравето на децата ни?

Klara:
Според мен не трябва да се приучават към захар и шоколад.Но за съжаление,когато всички други деца набиват непрекъснато боклуци е много трудно да възпреш собственото си дете да опита.

калоян:
Не е вредно стига да не се прекалява.Наистина трябва да се ограничават вредните въглехидрати.

Петър Воденчев:
Наскоро беше публикувано изследване точно по този въпрос, а именно, че детството при човека продължава толкова дълго в сравнение с другите бозайници именно, защото му е необходима глюкоза, за да се развива, така че не си ограничаваме детето и му позволяваме всичко да яде, но и спортува доста активно, така че не е опасно за здравето му. Най-големият потребител на енергия е мозъка, затова особено в период на развитието му не трябва да се ограничава откъм източници на енергия

brian_888:
Може би малко хитрост ще свърши работа :) . Познавам едно момиче, което прави на малкия си син следния десерт: смесва направени на пюре банани с мляко и овесени ядки в една по-голяма купичка. Бананите преобладават. Отгоре настъргва съвсем малко тъмен шоколад и слага лъжичка мед. Наистина десертът няма добър вид, но пък е адски вкусен и детето, което преди беше подивяло по сладкишите, сега иска само от този десерт, "който мама приготвя" :).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия