Здравословни проблеми,лечение,превенция > Алтернативна медицина.Хранене,спорт и здраве

Детоксикация - видове и методи?

(1/5) > >>

m.pavlova:
Здравейте, преди седмица с мъжа ми решихме да прочистим организмите ни от вредните токсини като си направим детоксикация. Направихме го като в периода от 1 седмица ядяхме само сурови ядки, плодове, зеленчуци и пиехме много фреш и чай. Ефекта беше поразителен! След детокса се чувстваме една идея по-добре, естествено като изключим първите 2 дни. В началото ни се виеше свят но предполагам това е нормално.
Та ми е интересно вие какво мислите за детоксикацията като метод на прочистване и какви видове и методи знаете? Някой до сега правил ли е детокс...

brian_888:
Аз се опитвам да правя нещо такова, но не знам дали се прои. На всяка една - две седмици я по цял ден само ябълки и пия чай и вода. Наистина е много прочистващо и приятно. Но за повече време не съм опитвал....

Biko:
Ще се радвам в малко повече детайли да разкажете за целия процес стъпково дето се вика, че наистина е любопитна темата за детоксикацията, а и доста актуална напоследък.

Петър Воденчев:
Не мисля, че зимният сезон е подходящ за "детоксикация", тъй като това е стрес за организма, а всеки стрес води до отслабване на имунната система, което ни прави особено податливи на вируси, бактерии и прочие микроорганизма. Прочистванията се правят май, юни месец, когато времето е топло и организмът се разходва енергия, за да поддържа телесната си температура. А и не мисля, че детоксикация е добре да се прави със зеленчуци от Турция, където се използват забранени в ЕС хербициди.

Biko:

--- Цитат на: Петър Воденчев в Февруари 16, 2015, 07:50:47 pm ---Не мисля, че зимният сезон е подходящ за "детоксикация", тъй като това е стрес за организма, а всеки стрес води до отслабване на имунната система, което ни прави особено податливи на вируси, бактерии и прочие микроорганизма. Прочистванията се правят май, юни месец, когато времето е топло и организмът се разходва енергия, за да поддържа телесната си температура. А и не мисля, че детоксикация е добре да се прави със зеленчуци от Турция, където се използват забранени в ЕС хербициди.

--- Край на цитат ---

И аз съм на подобно мнение...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия