Да, така е, все пак този материалистичен подход в медицината може би е причината да няма лечение на хроничните заболявания. Но ми прави впечатление и традиционните лекари вече признават, че множество заболявания имат психосоматичен произход, особено това се отнася за кожните като псориазис, дерматити и т.н. Например има данни, че при 10% от хората, страдащи от диабет, причината за възникването на заболяването е психологическа.
Бягаш от темата.
Лекарите, като не могат да лекуват нещо или да поставят точна диагноза винаги го отдават на психоматичността. Само, че те говорят за психика, което признават, а не за душата, която често отричат.
Душата ни е отговорна за нашите емоции и за мен това е доказателство, че я има. Колкото и химикали да произвежда мозъкът, той не може да ни направи емоционални, нормални хора, понеже има функция само на главен компютър - разпределител на нервни импулси и химикали.
Сънищата също са продукт на душата или по-точно нейно пътуване в пространството на варианти. Който е чел Вадим Зеланд ще ме разбере.
Душата е безсмъртна и идва в материалния свят, за да се учи и усъвършенства. За мен това е единственото логично обяснение на шибания, нелогичен живот, иначе не виждам никакъв смисъл от всичкото това страдание.