Автор Тема: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !  (Прочетена 162008 пъти)

herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #135 -: Февруари 01, 2016, 05:28:42 pm »
Здрасти Миме! Ох, олекна ми! Направо се бях отчаял. Помислих си че ти се е случило нещо и ли съм те обидил неволно.  Сега като се появи отново, много се зарадвах. Ще ми спори работата цялата седмица. Наистина ми иде да те запрегръщам и да те нацелувам, пък нищо че може да ме шамаросаш, ако стана много нахален. Все ще го изтърпя някак си. Той феминизмът сега възпитава мъжете в мазохизъм, а аз като върл сексист, ще се жертвам за каузата. Тази мъдрост ''На жената понякога и омръзва да бъде мъж'' скоро ще се превърне в тенденция. Това е резултат от феминистичната идея и правото и да бъде свободна, или правото и на избор, да бъде свободна. А, мъжете може и да стават за много неща, ама с това равенство така им по-изнася. Уж че не стават за нищо, и жените да ги хранят, а те да лентяйстват и да са безотговорни. ;D Кой сега има по-голяма полза от еманципацията, а? ;D Нека жените си се еманципират, мъжете ще живеят на техен гръб, пък нищо че ще ги смятат за женчовци. Те и без друго метросексуалните са си лигльовци, възпитани от майките си да не бият жени, а да се оставят жените тях да бият, но да ги издържат, за да имало равнопоставеност. :D

Цитат
За насилието отново мисля, че не си прав. То не решава нищо и само влошава положението. Времето няма да се върне назад, а насилствените опити само сплотяват жените и създават още повече феминистки. Мюсюлманското нашествие няма да ислямизира Европа, а по-скоро Европа ще цивилизова диваците, но това няма да стане от раз, а постепенно и бавно, но сигурно.

За насилието ще видим след време кой е прав, а за положението, вижда се в момента колко е "добро". И да! права си! Времето никога няма да се върне назад при добрия патриархат, където всеки си знаеше мястото и поемаше отговорност за действията си. При исляма патриархата е с други измерения. Знаеш колко струва там жената нали? Около две кози, но не и крава! ;D Я виж тази прогноза, и си кажи мнението. Лесно може да се прецени, и без много големи математически способности!

http://vbox7.com/play:1773b4eed2?p=playlist&id=undefined&order=date

Ето ти хипотетично предположение (екстраполация), но 90% близка до реално сбъдване.

А, защо феминистките мълчат, за случващото се с жените в Европа? Какво мислиш по въпроса?

http://www.bnews.bg/article-146206

Малко съм ексцентричен. Харесвам и такава музика. А натеб харесва ли ти  това?

https://www.youtube.com/watch?v=6M6samPEMpM

До скоро Миме, и не ми се сърди! Аз не съм лош, нищо че съм сексист.  физически съм много силен, но съм си добряк, особено към жените. Поздрави!
https://www.youtube.com/watch?v=LlVI7ZNiFlI

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #136 -: Февруари 02, 2016, 09:52:15 pm »
О, мили ми Херку, ти не си екстравагантен, а извратен. (Как може да слушаш Backstreet boys, бре??? :)) Но, понеже си толкова грижовен и се притесняваш за мен - ще ти простя и това отклонение.

Леко се измъкваш от обсъждането на причината за мъжете-лентяи. Не си ли съгласен, че вина за това имат патриархално възпитаващите ги майки, а не еманципираните им съпруги?
Знам, че в арабския свят една жена струва 2 кози, но за техните жени цената си е супер. Та щяха ли да ги забулват ако ставаха за гледане. Поне имат хуманно отношение към човечеството, понякога.

Не знам за кои жени в Европа говориш, след като се оказа, че едната ''жертва'' на новогодишното изнасилване в Германия лъже, но и да има инцидентни, скоро ще секнат, защото там има ред и законите се спазват от всички. Видя ли какво стана в Швеция? След убийството на служителката в бежанския лагер - масова екстрадация. Няма тая-оная и игра на шикалки там. Виж тук ще го закъсаме откъм законни средства ако се стигне до бежанска вълна. Тогава ще се налага българският алфа-мачо-мъжкар наистина да връща историята и да се бие с башибозуците, но вярвам, че няма да се стигне до там.


Не ти се сърдя за нищо, мили ми сладък Херку! Няма и да те шамаросвам ако прекалиш с прегръдките и целувките - ще те респектирам с хуманни средства. Обаче се надявай госпожата да не разбере за тия ти мераци, че тогава ще играе дъската за рязане. ;)


herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #137 -: Февруари 08, 2016, 11:45:20 am »
Здрасти Миме! Ох, този път аз съм виновен за забавения отговор. Малката щерка (вече е голяма и май месец ще е абитуриентка) беше във ваканция до днес, и аз обърнах осовено внимание на жените у дома, за малко повече развлечения за тях, и приготовления за бала. Та за това не съм стъпвал в офиса и не съм имал работа с нета, а с телефона не ми се пишат постове по форумите, макар че е пет пъти по-мощен от компютрите в офиса ми. Ех Миме, сигурно има нещо извратено и у мен, след като слушам Backstreet boys, ама само малко бе! Иначе умирам за разврат, но никога няма да си призная открито. Брех, чак се изчервих. Добре че не можеш да ме видиш в момента.  А, като гледам снимката дето си сложила на тая с тигана, мераците ми нарастват прогресивно. И все пак си мисля, какво ли ще стане, ако тази ме поздрави с тигана, и 104 кг мускулна маса и кокали се сгромолясат в краката и? А този мъж на снимката е доста слабичък. Тя тази и без тиган може да си го пребие, ако нещо му се ядоса много. Много грешиш Миме, с мъжете лентяи. Те са продукт на феминизма. Патриархалния начин на живот, ги задължава да работят много, и да издържат семейството, грижейки се за дома. При равенството и еманципацията, мъжете се освободиха от отговорност и оставиха  (някои от тях) жените напъвайки се да работят вместо тях, че и ги пребиват ако не носят пари в къщи, които те да изпиват и харчат за лични удоволствия. Ето това спечелиха голям процент жени от феминизма. ;D При патриархата жените знаеха, че ако възразяват на мъжете ще бъдат пребивани за наглостта си, и не злоупотребяваха с мъжкото търпение и мъжете не ги пребиваха, а днес след феминизма, злоупотребяват масово, и треперят след това от страх, защото не знаят кога мъжете ще ги пребият, а това вече се е превърнало в тенденция. В арабския свят жените по някога и две кози не струват, защото мъжете ако си заколят коза, могат да се нахранят, а ако заколят жена я изхвърлят на кучетата, защото не всички мъже ядат женско месо, а само някои (знаеш кои нали?). ;D

Цитат
Не знам за кои жени в Европа говориш, след като се оказа, че едната ''жертва'' на новогодишното изнасилване в Германия лъже, но и да има инцидентни, скоро ще секнат, защото там има ред и законите се спазват от всички. Видя ли какво стана в Швеция? След убийството на служителката в бежанския лагер - масова екстрадация. Няма тая-оная и игра на шикалки там. Виж тук ще го закъсаме откъм законни средства ако се стигне до бежанска вълна. Тогава ще се налага българският алфа-мачо-мъжкар наистина да връща историята и да се бие с башибозуците, но вярвам, че няма да се стигне до там.

Миме, знам че не гледаш телевизия, но поне гледай новините в световноизвестните медии. Навсякъде гърмяха за изнасилванията в Кьолн и има документирани клипчета в нета колкото си искаш. Мъжете изнасилвачи сами си правели клипчета и ги качвали в нета, защото смятат женското поведение за непристойно. Дори кметицата на Кьолн предложила жените да имат сдържано поведение, за да не предизвикват бежанците да изнасилват масово жените, а да изнасилват само единични бройки! ;D Масова екстрадация на бежанци в Швеция няма, а изнасилванията продължават и ще продължават докато и помен не остане от феминизма и се въведат нови закони, с отнемането правото на глас на женския пол. Тази вълна от бежанци ще връхлети и у нас. Но не се надявай българският алфа-мачо-мъжкар да се бие с башибозуците, защото това не е в негов интерес. Напротив! Ще остави башибозука да се разправи с женското равенство-феминизъм и заедно с него ще възроди патриархалния живот, който е доказано прогресивен и до днес. Сама виждаш! Мъжете в Европа отказват да защитават жените (не че не могат), защото  (според феми-законите) те не били тяхна собственост, а много добре знаеш, че собствеността е неприкосновена. Сега нека законите да защитят жените. Нали уж света щял да се управлява само от жени? ;D Това ще стане на куково лято! ;D На карнавала в Кьолн жените символично взели властта в свои ръце. ;D
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5282789
Властта на жената е у дома в кухнята зад печката до връщането на мъжа в къщи. Друга власт не и се полага. Не може със закон да се изравни, туй що Господ (природата) е създал неравно.
Поздрави!
https://www.youtube.com/watch?v=MhI583sANAk

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #138 -: Февруари 16, 2016, 12:42:11 am »
Привет мили ми Херку.
Този път аз се извинявам за закъснението, ама все не остава време за сладки приказки с хубави хора, да му се не види.

Радвам се, че си обгрижил и уважил жените си с ценното си присъствие. За антифеминист - перфектно се справяш.:)
Радвам се и че признаваш нещо, което отдавна подозирах - извратен си. Започваш да ми харесваш все повече. Направо си те представям как избухваш на Everybody на Backstreet Boys и коленете ми омекват пред взривоопасния ти сочен мачизъм. ;)

Няма да се съглася, че мъжете са станали търтеи, понеже жените са се еманципирали!!! Такива са, защото патриархалното общество им е наложило мисленето, че са повече от жените и по тази причина лигльото трябва да лежи на кълка, докато жена му върши всичко, включително да цепи дърва, да коли кокошките, да кара трактора и да чука комшията, за да поправи пералнята, понеже на мъжа ѝ ръцете му са дълбоко завряни в задника. Извинявай за цветистия език.

Изнасилванията в Кьолн - мистерия за сега. Не съм склонна да вярвам на нищо, пуснато от медиите с цел да разбуни духовете. Изобщо цялата истерия около мигрантите е едно голямо промиване на мозъци и цели да отклони вниманието от важните неща. Не, че подценявам проблема, но пък и не обичам да се включвам и в масови истерии.

Сега по пъровначалния ни спор - понеже съм много духовен човек, т.е. търся духовно просветление и отговори за вселената и всичко останало (както се казваше в една хубава книга) наскоро осъзнах, че всъщност няма значение кой пол ще доминира над другия, защото нищо не зависи от нас простосмъртните. Историята е отдавна написана, а ние си мислим, че сме свидетели на нейното сътворяване. Не, ние гледаме филм, докато рупаме пуканки и сипем сочни псувни, които абсолютно нищо (ама нищо) не променят.

В резюме: Нека жената стои до печката, зад печката и в печката ако я кефи, но нека никой не бъде принуждаван да бъде нещо и някъде против свободната си воля. Животът, какъвто го виждаме е прашнка на вятъра, в сравнение с общата картинка - а тя е обвита в мистерия за непросветените. За мен също, засега, но се надявам скоро това да се промени - аз съм дзен! :)
Поздрави, миличък мой Херку и не се сърди, че не пиша редовно, ама ние, дето търсим Нирвана, докато се борим с житейските обязаности сме така... тука има - тука нема. :)

Поздрав, с който се надявам да избухнеш отново:
https://www.youtube.com/watch?v=0Gl2QnHNpkA

herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #139 -: Февруари 16, 2016, 01:46:42 pm »
Здрасти Миме! Нямаш представа колко много се зарадвах на поста ти. Като малко дете, което е получило дългоочакван подарък.  Всеки ден, когато вляза в офиса си, проверявам пощата за отговор по тази тема, и като нямам такъв, не ми се работи. Днес съм много ентусиазиран, и ще свърша доста работа. Аз моите жени винаги съм ги обгрижвал и съм уважавал желанията им, защото са си мои. Както ти бях споменал, че собствеността на мъжа е неприкосновена. Нищо не им е липсвало, а и те не са капризни и не пилеят средства за глупости, въпреки че възможностите ми са по-големи и разполагат с  доста средства за женски гевезелъци. А, аз че съм си извратен, извратен съм си, ама само малко бе Миме. Я кажи в днешно време кой не е извратен? Че те повечето жени са в пъти по-извратени от мъжете, а и еманципацията ги направи такива. За това и аз си признавам, че умирам за разврат. Обаче в реалния живот никога няма да си призная, защото съм си доста срамежлив. Ей на! Пак се изчервих! Добре че не можеш да ме видиш.

Цитат
Няма да се съглася, че мъжете са станали търтеи, понеже жените са се еманципирали!!! Такива са, защото патриархалното общество им е наложило мисленето, че са повече от жените и по тази причина лигльото трябва да лежи на кълка, докато жена му върши всичко, включително да цепи дърва, да коли кокошките, да кара трактора и да чука комшията, за да поправи пералнята, понеже на мъжа ѝ ръцете му са дълбоко завряни в задника. Извинявай за цветистия език.

Възхищавам ти се на цветущия речник. Лигльото се е превърнал такъв, благодарение на майка му, която е обладана от феминизма, и го е възпитала с женски манталитет. Виждал съм жени-майки, които обличат момченцата си в розови дрешки и им сресват косите на момичешки плитки. При игрите момиченцата го играят властни началнички или глави на семейства, където момченцата им се подчиняват безпрекословно. И това е промиването на мозъци още в детските градини. И как искаш да няма лигльовци, които да чакат на готово друг да свърши тяхната работа. Обаче как се изразяваш само? Ръцете на мъже са дълбоко завряни в задника ;D ;D ;D Направо ми иде да те разцелувам! Сериозно ти говоря! особено с това: - Жената да изчука комшията, за да и поправи пералнята!!! ;D ;D ;D Ето нещо хубаво за мъже-техничари като мен. Обаче има една малка подробност. Лошото ще е, ако жената на комшията разбере по някакъв начин, а и жената на лигльото може да започне да злоупотребява и да чука комшията за щяло и нещяло, докато и поправи всичи неща в къщи. Ами после? Може да продължи да си го чука, а комшията да не смее да откаже, защото ще бъде издаден на жена му и обвинен с системно изнасилване на комшийката си ;D ;D ;D

Цитат
Изнасилванията в Кьолн - мистерия за сега. Не съм склонна да вярвам на нищо, пуснато от медиите с цел да разбуни духовете. Изобщо цялата истерия около мигрантите е едно голямо промиване на мозъци и цели да отклони вниманието от важните неща. Не, че подценявам проблема, но пък и не обичам да се включвам и в масови истерии.

Грешиш Миме, не са истерия, а действителност. Положението е изтървано, и само един Господ знае какво ще стане от тук нататък. Аз 8 години по ред, през лятото работя с моите момчета зад граница (тази година няма да излизам, защото имам абитуриентка). Предимно в Германия и Белгия.  Виждал съм какво ли не, а женската наивност за равноправие с мъжете ще си остане само мечта. В Хамбург има голяма турска общност. Имат си няколко радиа и телевизия, които са изцяло на турски. Работил съм предимно с турски фирми или с марокански в Брюксел. Мъжете са с особено мнение за собственост спрямо жените си и никога няма да им разрешат да се еманципират. Всички са много горди, разказвайки за постиженията на синовете си, а тези само с дъщери умират от срам. Жените си ги ползват само за разплод, а за удоволствие прибягват до една улица в Хамбург наречена репербан. Там се намират жриците на любовта и мъжете се възползват от това. В Брюксел има друга такава улица. Турците и казват "Джамовете"! Там са разположени много красиви проститутки зад стъклени витрини изложени на показ. Бежанците нямат пари за да ползват услугите на платената любов, а свободното държание на жените в Европа намират за неморално (според тяхната религия) и за това ги изнасилват, меслейки ги за леки жени.

Цитат
Сега по пъровначалния ни спор - понеже съм много духовен човек, т.е. търся духовно просветление и отговори за вселената и всичко останало (както се казваше в една хубава книга) наскоро осъзнах, че всъщност няма значение кой пол ще доминира над другия, защото нищо не зависи от нас простосмъртните. Историята е отдавна написана, а ние си мислим, че сме свидетели на нейното сътворяване. Не, ние гледаме филм, докато рупаме пуканки и сипем сочни псувни, които абсолютно нищо (ама нищо) не променят.

Завиждам ти Миме. Аз съм само един техничар. Увличам се по научната фантастика и много обичам техниката. Но си признавам, че съм абсолютен невежа, по отношение на духовните и окултни науки. Преди време имах един спор относно житейски проблеми с няколко души, повечето жени. Тогава един мъж ме нарече адепт. Тогава не разбрах какво е значението на тази дума, и дори го приех вътре в себе си като обида. На мен не са ми се случвали неща, които другите твърдят че са преживели. Теоретично има обяснение на телепатията и на неща които човешкият мозък може на направи.  Телепортацията също е на теория възможна. Превръщането на материята в ел.магнитно поле, пренасяне на разстояние и отново превръщане в първоначалния и вид. Отдавна има изобретена "шапка невидимка". Дори и аз мога да направя невидим обект на близко разстояние, ако разполагам с голямо количество ел.енергия и съоръжение за генериране на ел. магнитно поле. Светлината е също ел.магнитно поле и мога да я накарам да се изкриви и да отрази случващото се зад обекта, и практически обекта става невидим. Миме, ти вярваш ли че преражданията съществуват? Има ли наистина разни духове, и какво значи излизане в астрално пространство? Има ли живот, след физическата смърт? Някъде прочетох по форумите това и доста се замислих! " Хората да спрат да се притесняват за нещата, защото никой от нас няма за какво да се притеснява, поради очевидния факт, че никой от нас не съществува"!.................
Може ли да е вярно Миме?

Цитат
В резюме: Нека жената стои до печката, зад печката и в печката ако я кефи, но нека никой не бъде принуждаван да бъде нещо и някъде против свободната си воля. Животът, какъвто го виждаме е прашнка на вятъра, в сравнение с общата картинка - а тя е обвита в мистерия за непросветените. За мен също, засега, но се надявам скоро това да се промени - аз съм дзен! :)

Това не може да се промени със закони Миме, защото природните закони са вечни. Жената ще е там, където мъжът и разреши да бъде, а той ще и го разреши ако си го е заслужила. Свободната воля е във въображението на хората. Те са свободни във фантазиите си, но са зависими от вселенските закони. Жената е в кухнята зад печката, защото мъжът не иска той да е там, а все някой трябва да свърши тази работа. По-силният налага правилата, а жените са по-слабия пол. Радвам се на интелигентността ти Миме,  и най-вече на духовния ти интелект. Сигурен съм , че Дзен-будизмът и разбирането за пустотата като същинска природа на реалността са в основата на общото между дух и материя. Ние човеците, не знаем още какво сме и защо съществуваме. Знаем само че след като сме се родили, все някой ден ще умрем, но никой от нас не знае кога! :(
Поздрав за теб, с една моя любима песничка. Слушам си я, когато съм малко тъжен. "Лодката в реката" ни отвежда незнайно къде. И всички пътища водят към Храма на Спокойствието. Сигурно в подземното царство на Хадес.
До скоро Миме, приятен ден!
https://www.youtube.com/watch?v=K9Qs8-BkiLw

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #140 -: Февруари 18, 2016, 11:00:00 pm »
Ах миличък мой, Херку... защо ми насаждаш такова чувство за вина?
Сега, като видях как чакаш отговорите ми и как работата ти страда от моите закъснения, направо съвестта ще ме изяде - много виновна се чувствам, но не винаги остава време, а нашите разговори са доста обемни.
Понеже съм доста уморена ще бъда сравнително кратка - колкото да те зарадвам петъчно. :)

По проблемите в Кьолн, Брюксел и Баден-Баден: Изобщо не смятам за необходимо да се тревожа и вълнувам от събитията там. Изобщо, да се тревожиш за неща, които не можеш да промениш е най-безсмисленото нещо на света. Каквото е писано ще се случи, а да се тревожиш за неизбежното, значи да го изжявяваш многократно, преди наистина да се случи. Кой иска това? Бежанските и изобщо мюсюлманските проблеми не ме засягат пряко за момента, затова няма да мисля за тях. Да се оправят с кашата, която сами надробиха европейците.

Цитат
Миме, ти вярваш ли че преражданията съществуват? Има ли наистина разни духове, и какво значи излизане в астрално пространство? Има ли живот, след физическата смърт? Някъде прочетох по форумите това и доста се замислих! " Хората да спрат да се притесняват за нещата, защото никой от нас няма за какво да се притеснява, поради очевидния факт, че никой от нас не съществува"!.................
Може ли да е вярно Миме?

Еееех Херку, много ме надценяваш. Тези въпроси си ги задава всяко същество с повече от 2 мозъчни гънки, а твърди и категорични отговори никой не може да даде. Дори Буда е казал: ''Не вярвай на нищо, което ти казвам, докато не почувстваш със сърцето си, че е вярно''. Може ти да си прав, може аз, а може и двамата да сме прави. :) Кой знае?
В безсмъртието на душите и в прераждането вярвам твърдо, не само защото така ми се иска, а защото е единственото, което изглежда логично. Няма логика в християнската доктрина,че сме създадени, за да натрупаме грехове, за които после ''шефа'' да ни съди. Още по-малко логика има в това, че сме създадени само, за да изживеем едно глупаво и безсмислено съществувание, след което просто да ни изядат червеите.

Не ми харесва мнението ти, че мястото на жената е там, където мъжът ѝ реши. Никой не може да решава мястото на друго същество (включително и животните), защото всяка твар има нужда от свобода на духа и душата. Физическият затвор не е страшен, Херку. Страшен е душевният затвор. Едно е отговорност към домашните задължения, съвсем друго е робското примирение, че това е съдбата ти. Прав си, че свободата донякъде е химера, но това се отнася за големите неща. При избора на дреболии, като това от коя страна на печката да застанеш, трябва да бъдеш напълно свободен.

За майките, които правят синовете си женчовци - прав си, но тези майки с розовите дрешки и панделките не са еманципирани, а съвсем обикновени тъпанарки. Познавам една жена, която е наистина феминистка и много ѝ се възхищавам. Тя има две дъщери и един син, когото никога не е глезила. Казвала ми е, че го е научила да си готви всичко, което обича, за да не я занимава да му ги приготвя тя. Най-забавно ми беше какви съвети е давала на бъдещата си снаха преди се ожени за сина ѝ: ''Не е необходимо да му готвиш манджи, които и сам може да си сготви'' и ''Никога не бъразй да му сготвиш нещо, за което те е помолил. Отлагай поне една седмица, за да го оцени, като го получи!!'' Ето, това е истинска феминистка, а тя е на възрастта на родителите ми.
Мерси за поздравчето, миличък, извратен, изчервяващ се Херку. Дано работният ти ден е успешен и хубав, а уикендът - изпълнен с много приятни емоции :)

herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #141 -: Февруари 22, 2016, 04:50:23 pm »
Зсрасти Миме! Ех че ме е яд, че не си проверих пощата и да разбера че си коментирала за да "чуя" мнанието ти, което с голямо нетърпение очаквам. Не точно работата ми, а по скоро аз страдам, когато закъсняват отговорите ти, защото си ми станала любимка и някак си те заобичах много. Но ти не се чувствай виновна, колкото, толкова! Знам че си уморена, но така ще е, след като еманципацията натовари жените с работа много, и не им остава време за спорове с някакъв си херкулес, дето смята че мястото на жената е в кухнята зад печката.

Цитат
По проблемите в Кьолн, Брюксел и Баден-Баден: Изобщо не смятам за необходимо да се тревожа и вълнувам от събитията там. Изобщо, да се тревожиш за неща, които не можеш да промениш е най-безсмисленото нещо на света. Каквото е писано ще се случи, а да се тревожиш за неизбежното, значи да го изжявяваш многократно, преди наистина да се случи. Кой иска това? Бежанските и изобщо мюсюлманските проблеми не ме засягат пряко за момента, затова няма да мисля за тях. Да се оправят с кашата, която сами надробиха европейците.

Уф, Миме, наистина си ми много, ама много симпатична! Де да беше така, както го мислиш!? Проблемите с бежанците не са изобщо безобидни, и засягат точно феминизираните жени. По някога ако видиш че някой се дави, и има опасност и ти да се удавиш след него, по добре ще е да спасиш давещия се ако можеш и заедно да предотвратите наводнението, дори да сте опоненти. Знам че ще схванеш метафората.
Относно безсмъртието на душите, никой не знае, а само се предполага. Сещам се за едно обяснение на един не много образован, но умен приятел, който наскоро почина. Та той на шега веднъж каза: - Никой не се е върнал от оня свят за да разкаже как е, сигурно защото там е много хубаво и никой не иска да се върне"! Миме, сигурен съм че познанията ти в духовна насока са много над моите и си го признавам, за това ценя обясненията ти, а и взе да ми става много интересно, понеже има много теории за това. По форумите (особено женските) има много и все различни мнения.

Цитат
Не ми харесва мнението ти, че мястото на жената е там, където мъжът ѝ реши. Никой не може да решава мястото на друго същество (включително и животните), защото всяка твар има нужда от свобода на духа и душата.

Отново стигаме до философския въпрос, кое е първичното? Кокошката или яйцето? Ако ги имаше кокошката и яйцето без участието на петела, всичко щеше да е лесно обяснимо. Но не е! В един кокошарник, петелът командва, и то най силният петел. Пак той решава коя кокошка да оноди. Доста съм се чудил на природните особености. Наблюдавал съм на село петела, как си избира определени мърляви кокошки, с дрисливи задници и само тях тъпче, а има толкова хубави млади ярки, които изобщо не забелязва. Как ще обясниш това? За това и аналогично на петела, мъжът определя къде и какво да прави жената, защото в противен случай ще настъпи анархия в семейството, която вече е настъпила със законното унищожаване на брачната институция. Обезглавено семейство, е като унищожена и лесна за плячкосване държава. Мъжът винаги е бил глава на семейството и определя вътрешния ред. Жената няма как да бъде глава на семейството, защото ще е унижение и подигравка с мъжкия облик, а двуглави семейства не съществуват и се разпадат. Днес разводите са вече норма за народите с претенции за цивилизованост и бизнес за бракоразводните адвокати, а човешкия фактор при тях намалява с течение на времето, и не след дълго този вид култура ще изчезне, заради глупостта си да налага демокрация противоречаща на природните закони.

Цитат
За майките, които правят синовете си женчовци - прав си, но тези майки с розовите дрешки и панделките не са еманципирани, а съвсем обикновени тъпанарки. Познавам една жена, която е наистина феминистка и много ѝ се възхищавам. Тя има две дъщери и един син, когото никога не е глезила. Казвала ми е, че го е научила да си готви всичко, което обича, за да не я занимава да му ги приготвя тя. Най-забавно ми беше какви съвети е давала на бъдещата си снаха преди се ожени за сина ѝ: ''Не е необходимо да му готвиш манджи, които и сам може да си сготви'' и ''Никога не бъразй да му сготвиш нещо, за което те е помолил. Отлагай поне една седмица, за да го оцени, като го получи!!'' Ето, това е истинска феминистка, а тя е на възрастта на родителите ми.

Това е много впечатляващо. Аз дори съм за крайности относно възпитанието на синовете, и бих наложил спартански методи, ако имах син. Но къде е бащата на това момче? Защо е нужно майка му да определя начина на възпитание след 7 годишна възраст? Ако отговориш на този въпрос, ще проумееш вредата от феминизма.
Много ми е хубаво да си бъбрим, но постът ми стана доста дълъг, а и времето ми се изчерпа за днес.
Приятен ден и до скоро!
https://www.youtube.com/watch?v=SckOykV3UHQ

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #142 -: Февруари 26, 2016, 12:22:38 pm »
Здравей миличък мой Херку,
пак закъснях много с отговора, но нали знаеш - първо работата, после удоволствията, а ти си в графа ''удоволствия'' - не се изчервявай. ;)

Сега да поясня за проблемите в Кьолн - ако можех да помогна - бих. В случая, обаче не мога и затова не виждам смисъл да се хващам на хорото и да се вайкам. Такива сме хората от всички раси и религии - лоши. Винаги някъде по света ще има лоши събития и ако отделям време на всяко от тях ще прекарам живота си в празно тюхкане. Дали е виновен феминизма за отношението на мъжете мюсюлмани към европейските жени? Ми няма как да е. Скоро четох един много интересен езотеричен материал за дисбаланса между Ин и Ян. Както знаеш, Ин е женското (груб и не съвсем точен прочит), а Ян е мъжкото начало. Тези два елемента трябва да бъдат в баланс, за да бъдат ок нещата. Когато едното преобладава, както е в случая с мюсюлманите - (там Ин е напълно подтиснат) се наблюдава дисбаланс, достигащ до извращения. Същото е и при феминизма - когато Ин доминира отново имаме кофти картинка, така че донякъде си прав - феминизма е нещо лошо, но в този смисъл и мачизмът е също толкова лош. Баланс му е майката и таткото, Херку. Всяка доминация на едното нарушава баланса на вселената.

Изобщо не съм по-информирана от теб по въпроса за духовното. Аз просто ровя повече и намирам повече информация, което значи и че съм много по-объркана от теб. Ти поне имаш концепция за нещата и си наясно, а аз се боря да подредя някакъв пъзел, който за сега не ми говори нищо.
Чувала съм го това ''щом никой не се е върнал'', по повод безсмъртието, но е много вероятно всеки (или поне болшинството) да са се върнали под друга форма, на друго място и с друга задача - просто идеята е никой да не помни предишната инкарнация, най-вече ре-инкарниращият се. Някои са достигнали просветление и знаят как стоят нещата, но не казват, защото всеки сам трябвало да открие истината, иначе нямало смисъл... Е, ще търсим, тогава. Нямаме друг избор.

По въпроса с възпитанието на момчетата. А защо бащата да има думата, относно това дали майката ще глези сина си и ще му угажда? Аз често се карам на майки, които имат и син и дъщеря, защото се наблюдава двоен аршин при обгрижването им. Момиченцата биват учени да си подреждат играчките и да помагат, а момченцата биват превръщани зорлем в паразити от собствените си майки. Знаеш за връзката между майка и син... не я разбирам, но е факт. Майките обичат повече синовете си - чак до степен да ги осакатяват от обич. Техен проблем... и на бъдещите им съпруги, но това е изцяло погрешно и отново имаме дисбаланс.
Една забавна картинка за разведряване, относно домакинските задължения и с пожелания за хубав уикенд. Мерси за поздравчето, мили мой Херку. :)


herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #143 -: Февруари 29, 2016, 01:20:34 pm »
Здрасти Миме! Ето че и аз закъснявам с коментара си, а това си е чисто престъпление от моя страна, защото задоволяването на женските глезотии през уикендите на жените ми, си е мое отрицателно качество. Но какво да се прави? :( Всеки си има "недостатъци", и аз не правя изключения. Проблемите в Кьолн са проблеми на жените, а не на мъжете. Това е отговор на женската наглост. Женското високомерие скоро ще се изпари, защото ислямът не го допуска и не създава хлебна среда за развитие на феминизма, който умира там още в зародиш. Мюсулманите не разрешават на жените си да се еманципират, и са имунизирани срещу болестта феминизъм. Примера който даваш с ИН и ЯН, отново създава впечатление за дискриминация (неравенство), ако обозначенията ИН-женско и ЯН-мъжко начало и противоположност на енергиите са представени в низходящ ред. Това е в концепцията на феминизма като идеология. първо е ИН, а след него ЯН. Ако това са две взаимно допълващи се енергии, как ще се обозначи тяхното равенство, след като при изразяването им от феминистките винаги следват едно след друго ИН и ЯН, и никога обратното. В уикипедия е отбелязано че  Ин е гълтачът, пасивен елемент на упадъка (т.е. разбирай, който клони надолу) и се свързва с водата, въздуха, нощта и Луната. Ян е тъпкачът, активен елемент на развитието, съзиданието (т.е. възход, изкачване) и се свързва с огъня, земята, деня и Слънцето. Ян елементите са чисти и видими, докато ин елементите са скрити и неуловими или едва доловими. Ин се отнася до женствеността, а ян до мъжествеността. За това ин е наричан също женски елемент, а пък ян - мъжки. Виждаш ли сега, че и в китайската символика мъжкият елемент символизира развитието, съзиданието, възхода на човечеството, а женският елемент символизира пасивност, отрицание, упадък, дължащ се на противоположна енергия, с деградивна насоченост. Така че феминизмът е нещо много лошо като идеология и е много по-вреден за жените. Докато мачизмът подчертава мъжката сила и господство, които са природна даденост. Няма как да се балансират добро (мачизъм) и зло (феминизъм) ;D Защото доброто винаги надделява и побеждава злото. Където е силата (мъжката сила ЯН), там е и правдата (доброто ЯН, по-силно от злото ИН). Все пак аз съм длъжен да си призная, че ти си много по-знаеща от мен в областта на окултните науки, за което малко ти завиждам. Но да знаеш, че си го признавам само пред теб. На друго място ще ми е много трудно да си го призная, защото явно е мой пропуск, а мъжкият пол е много по-знаещ от женския, и в моя случяй това е недопустимо, и самокритиката в случая не е излишна. Все пак надеждата, че след смъртта животът продължава е едно облекчение за хората. На смъртния си одър всички съжаляват не за това което са направили, а за това което не са направили, но са можели да направят.
По въпроса с възпитанието на момчетата има доста спорове, как е правилно и кое трябва или нетрябва. Момчетата са производни на мъжете и онаследяват мъжки качества. За тях са присъщи физическа сила и вроден интелект. Майките могат само да им дадат насоченост до 7 годишна възраст, след което мъжете-бащи са длъжни да доразвият мъжките им качества. За съжаление утопичната идеология феминизъм, пречи за нормалното развитие на момчетата. Насилственото равенство и промиването на мозъци още в детска възраст е предпоставка за хомосексуализъм и убиване на мъжкото у мъжа. Самозабравили се жените възпитават женско поведение и подчинение у момчетата с надежда жените по света да управляват мъжете, което никога няма  да стане. Точно това е в действителност осакатяването на момчетата. За това и в детските градини обучават, че момичетата не трябва да се бият от момчетата, а обратното било допустимо. Ефектът е точно обратен. На подсъзнателно ниво момчетата усещат физическото и умственото си превъзходство над момичетата и в определен момент раздават своята справедливост, чувствайки се ощетени от несправедливото отношение на наложените "норми". Миме, няма как мъжа да е подчинен на жената! Винаги ще е обратното защото така го диктува природата. А, равенство между половете никога не е имало и няма да има. За да могат жените да управляват мъжете, мъжете ще трябва да са съгласни с това. Това е заболяване при мъжете, което се нарича мазохизъм, но за него има лечение. За мъжкото управление и доминация над женския пол, не е необходимо женско съгласие. Това съществува на практика в ислямския свят, което е доказателство за превъзходството на мъжкия пол, след като феминизмът е сляп за мъжките качества, липсващи при жените.

Тази твоя картинка ме разсмя и повдигна настроението ми за през деня. Знае се че мъжете по природа са си изобретателни. Като нищо ще измислят още някое приложение на мъжкото достойнство за по рационално измиване на домакински съдове, превъзхождайки жените и в това отношение. При шофиране мъжете изобретиха hands free, за да шофират с лекота. Защо да не измислят приложение и за мъжкото си достоинство, освобождавайки ръцете си за други дейности в момента. Миме, знам че не ми се сърдиш, и за това си позволявам по някога черен хумор за разнообразие, че иначе ще ми изгорят бушоните от напрежение.  А, и вече съм те заобичал много и винаги очаквам с нетърпение коментарите ти. Поздрави и приятен ден!
https://www.youtube.com/watch?v=UF3AgNxdUdU

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #144 -: Март 07, 2016, 10:28:27 pm »
Миличък мой Херку, и аз ужасно закъснях с отговора, но дори през почивните дни се оказах много ангажирана с любимите ми хора, които гостуваха по празниците - болшинството, от които от женски пол... сестри, племенички, прятелки..

Честно да си призная темата с феминизма и анти феминизма леко ми бяга вече, защото напоследък се посветих на един индийски гуру-йога (само виртуално, разбира се ;)), а той ни учи на баланс и разбирателство. Нещо не ми се конфронтира и то на тема, която няма абсолютно никакво съществено значение. Ние сме хора с недостатъци, които търсят съвършенство - всеки по свой си начин, а да спориш и доминираш е адски далеч от съвършенството, така че не мога да съчувствам нито на феминистките, нито на малтретираните от тях мъже, нито пък тези, които не могат да се докажат по друг начин, освен чрез доминация и издевателства. Всеки кове собствената си съдбаа и щом е допуснал лошо отношение, значи това го удовлетворява. Коя съм аз да съдя хората за техните грешки???

Не съм сигурна, че съм по-запозната с окултното от теб. Ти си доста начетен и запознат с почти всички аспекти на живота. Аз просто си задавам въпроси, а дали ще намеря отговори? Божа работа. :)

Радвам се, че картинката ти е харесала и на мен ми беше много забавна. Сещам се и за вица за едноръкия готвач, който (не питай как) пълни чушките. :) Мъжете са много изобретателни, особено когато трябва да използват достойнството си и съм сигурна, че ти не правиш изключение. ;)

И аз те обичам, мили мой диктаторе, желаещ пълна доминация над жените. Благодаря за поздравчето - отново, а от мен още една забавна картинка.

« Последна редакция: Март 07, 2016, 10:32:29 pm от Mimeto »

herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #145 -: Март 08, 2016, 11:40:27 am »
Честит 8-ми март Миме, с пожелание за всичко най-добро!

Специален поздрав приятелко, и до скоро!
https://www.youtube.com/watch?v=mZ5HgKjO-zo


Biko

 • ?????? ?????
 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 261
 • 0
  • Профил
  • 0
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #146 -: Март 09, 2016, 02:40:31 pm »
Честит 8-ми март и от мен на всички дами във форума :)

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #147 -: Март 11, 2016, 10:29:32 pm »
Честит 8-ми март Миме, с пожелание за всичко най-добро!

Специален поздрав приятелко, и до скоро!
https://www.youtube.com/watch?v=mZ5HgKjO-zo

Благодаря ти много, много, много, миличък Херку!

Да си жив и здравоще 100 години и да се радваш много на жените в живота си. До скоро. :)

herkules 3

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 63
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #148 -: Март 23, 2016, 03:53:43 pm »
Здрасти Миме! Прощавай че не съм влизал отдавна тук, но много ангажименти ме възпрепятстваха. Малката щерка ще е абитуриентка през май-месец и аз като "лош" баща, трябваше да се погрижа за роклите, обувките и останалите аксесоари. Къде ли не ги водих (жените) за да си избират каквото им хареса. На 13 март ходихме с щерката до София, на някакви предварителни изпити по математика и литература. Сега имало още и други изпити. Абе що за простотия е това бе? Да навъртвам по 900 км за едни изпити, а още я няма дипломата за средно образование. Луди хора, измислят постоянно нови правила.
Сега да се върнем към темата. Нали ти беше казала, че ислямският свят щял да се промени и да приеме нашите "ценности"? Интеграцията на бежанците в Европа май нещо не се получана!? Вчерашните атентати говорят за съвсем друго. Меркел ще я линчуват в скоро време, а и ще трябва да я съдят за престъпление срещу човечеството. Ако канцлера беше мъж, нямаше да назначи жена за военен министър, и това нямаше да се случи. Ей за това не трябва да се овластяват жените, а трябва да си знаят мястото. И то е в кухнята, а не някъде другаде! В един друг форум една съфорумка ме поздрави с една реге-песничка, като иронията и към мен събуди чувство на тъга. Пет години по ред с ВИГ участвахме в новогодишни програми. Не с комерсиална цел, а просто за удоволствие. Вече няма да можем. Един от колегите почина от аневризма. Спомням си щастливата му усмивка, разхождайки се с безжичния микрофон сред женската публика и пеейки "От ден на ден, съм по-съвършен".  ;D

 Поздрави и до скоро!
https://www.youtube.com/watch?v=56LjFMfzAFk&list=RD56LjFMfzAFk#t=1

Mimeto

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 287
  • Профил
Re: Жената е в кухнята, а не някъде другаде !
« Отговор #149 -: Март 28, 2016, 01:23:22 am »
Привет миличък Херку.
Нека започнем с важното, защото другото е плява - съжалявам за твоя приятел. Това е единственото важно, приятелю, защото само то е непоправимо и наистина по никакъв начин не зависи от нас. Дано го приемаш философски. Все пак смъртта е единственото сигурно нещо в живота. Другото е въпрос на възгледи, догадки и предположения.

Относно възгледите - поддаваш се на масови истерии, а си умен човек - недей! Мигрантите не са автори на атентатите в Брюксел и ти би трябвало да го знаеш. Автори са мъжете, управляващи света задкулисно и публично. Жените в политиката, като баба Ангелинка само изпълняват заповедите на тези мъже. Нали не мислиш наистина, че някой ще позволи да германския канцел да взема самостоятелно решения, та ако ще да е не мъж, ами двама мъже - сиамски близнаци?!

Колкото до това дали ислямските нашественици искат да променят нашите ценности - ами християнският свят пръв се опита да наложи на тях своите ценности - логично е да има ответен удар. В Сирия, Ирак, Египет, Либия... си живееха мирно и кротко под диктата на своите си диктатори, обаче световните (глобални) дикатори решиха, че трябва да притежават природните им ресурси и им разбишкаха мравуняка и сега се наслаждаваме на великото преселение на арабските народи - съвсем логична закономерност!

Няма какво да го мъдруваме - този конфликт, както всички останали конфликти в човешката история е добре планиран и организиран от мъжете-лидери - световните лидери - тези, които наистина дърпат конците, а не тези, които се показват по телевизора. :)

Не съм сигурна, че ако конците се дърпаха от жени положението щеше да бъде толкова плачевно, но все тая... Хората имат един огромен проблем - забравят, че са наистина смъртни. От там идват всички човешки проблеми. Всеки иска да трупа блага, пари, власт, сякаш тези неща имат някакъв смисъл, а никой не се сеща за къв чеп се е пръкнал на тая планета и в това материално измерение.

Никой не ни е виновен, че сме спящи овце. Пояснявам, че колкото повече си мислим, че сме будни, като се ангажираме със социално-политически проблеми, толкова по-дълбоко спим. Буден е не този, който крещи истерично и се е хванал за кобура, а този, който знае, че е тук за малко и с друга цел. Не нека не те отегчавам повече.

Съчувствам ти за мъките около образователната система, но и тя стана лудница поради конкретна цел - масово затъпяване на децата, които предстои да станат данъкоплатци и гасоподаватели. Ако някое дете излезе умно от училище, то не е заради образователната система, а въпреки нея - явно детето е гений.
Радвам се, че нямам деца, наистина. Малката ми племенница е на 14г. (8-ми клас) и учеше по биология тези дни. Знаеш ли какво трябваше да пише детето по биология, Херку? Трябваше да описва последиците от криминалния аборт! Трябваше да отговори на въпроса ''Какво е оргазъм?'', за което се обърна за помощ към мен, понеже детето ни е изостанало и още не знае от личен опит. Честно казано, не можех да помогна. Широко скроен човек съм, но не мога да обяснявам с рационални термини нещо ирационално, защото колкото и да е физиолгия, оргазмът си е преди всичко емоция, а да пресъздадеш емоция с думи и термини е най-голямата глупост на света.

Та, да ти е живо и здраво детето и дано напусне образователната система с всичкия си акъл.

Иначе, не се съмнявам, че си бил грижовен баща и съпруг по време на пред-абитуриентските галимации - ти си супер мъж, ама само се правиш на лош балканец. ;)

Мерси за поздравчето и чао за сега.Не се сърди, ако пак се забавя с отговора и дано не съм те отегчила много.