Съвети и взаимопомощ > Форум за съвети и емоционална подкрепа

Жената е в кухнята, а не някъде другаде !

<< < (2/33) > >>

ivan_ivanov:

--- Цитат на: Nani в Август 13, 2015, 03:50:53 pm ---Абе що за ограничени възгледи имате, бе хора?
Жената не е добитък, за да се задоволява само с възпроизводство? Умната жена иска много повече, жената-добитък е проста и не знае кога е щастлива, пък и не тръси щастие - тя е добитък.

Умната жена може и семейство да гледа и кариера да гради и това е известно на Ганьо Балкански и не му харесва, защото жената го засенчва. Мъжът ако е добър в работата, го няма никакъв, като съпруг и баща, а жената, особено българката може да носи по 5 дини и се справя перфектно, затова ви вади очите, ама няма да спрете прогреса. Като искате готвачка - наемете си. ;)

--- Край на цитат ---

За съжаление, най-често кариерата се поставя на първо място при жените и затова в световен мащаб се ражда по-късно, макар и в България това да не важи съвсем. :) Но биологичният часовник се обажда по някое време и тогава идва и чувството за вина. А и пак казвам, това нямаше да го има, ако жената беше родила на 20 и паралелно с децата беше започнала да прави кариера. Но кариерата не е задължителна за жената, за да се чувства добре. ;)

Nani:
Не всяка жена има нужда да ражда деца. Да, малко са, но ги има, а вие гледат на жената, като на инкубатор - на развъдник за хора.
Според мен е върховна глупст жената да се ожени за ученическата си любов и да започне да ражда, обикаляйки печката. Жената е личност и трябва да се докаже, като такава, затова децата трябва да останат на втори план. Деца раждат и циганките, люпейки семки, но успешна кариера може да направи само умната жена. Умната жена не бърза да се затвори вкъщи и световната тенденция показва, че жената поумнява. Това ви дразни, нали... братя мюсюлмани? ;)

п.с. Отново, българката се справя чудесно и в кухнята и в офиса. Българският мъж се прибира от работа и се пльосва на дивана, докато жената хвърля торбите с покупки и започва да хвърчи из къщата, да приготвя вечеря, да пише домашни с децата, да мие съдове... а после няма да е зле да извърти и една свирка на господаря на вселената. Айде, бе!

sofinceto:

--- Цитат на: Nani в Август 13, 2015, 04:41:49 pm ---Не всяка жена има нужда да ражда деца. Да, малко са, но ги има, а вие гледат на жената, като на инкубатор - на развъдник за хора.
Според мен е върховна глупст жената да се ожени за ученическата си любов и да започне да ражда, обикаляйки печката. Жената е личност и трябва да се докаже, като такава, затова децата трябва да останат на втори план. Деца раждат и циганките, люпейки семки, но успешна кариера може да направи само умната жена. Умната жена не бърза да се затвори вкъщи и световната тенденция показва, че жената поумнява. Това ви дразни, нали... братя мюсюлмани? ;)

п.с. Отново, българката се справя чудесно и в кухнята и в офиса. Българският мъж се прибира от работа и се пльосва на дивана, докато жената хвърля торбите с покупки и започва да хвърчи из къщата, да приготвя вечеря, да пише домашни с децата, да мие съдове... а после няма да е зле да извърти и една свирка на господаря на вселената. Айде, бе!

--- Край на цитат ---

Ах мила ... това, че ти не желаеш да си стоиш в къщи или да раждаш деца си е твое решение и не виждам как другите съфорумци са против с това, а те просто си казват мнението. Всяка една от нас си решава какво да прави със себе си и какво да прави с живота си :)

ivan_ivanov:
Да, но ако така разсъждаваха всички жени човечеството няма да просъществува още дълго време - не виждам какъв е проблемът жената да се грижи за домакинството и да отглежда децата, именно заради това жените и живеят по-дълго, защото децата ги подмладяват, а гоненето на кариера, напротив съкращава живота и затова мъжете умират по-млади. И тази тенденция вече започва да обхваща и жените, които предпочитат кариерата пред децата. ;) И при тях е още по-сериозен проблемът, защото те страдат от това. Не ми се струва приемлива позицията отглеждането на деца и грижата за домакинството да се приема за нещо унизително, напротив това е нещото, заради което мъжете уважаваме жените и сме готови да дадем всичко от себе си, те да се чувстват добре. Така е било от както хората съществуват на тази земя. ;)

Nani:
Глупости на търкалета!
Един мъж никога не е уважавал жената, когато тя му е роб. Така му изнася, добре му е, но не я уважава. Жената трябва да бъде независима и равен партньор на мъжа си, а не негова вещ и слугиня. Най-гадното нещо на света е една жена да разчита за всяка стотинка на благоволението на мъжа си и после да му дава обяснения за какво я е похарчила. И е пълна глупост, че домакините живеят по-дълго. Напротив изхабяват се по-бързо и затъпяват зверски.

Софинцето, Ах мила - и аз просто си казвам мнението, как пък от това си извади извода, че съм против жената да бъде кухненски робот? Ми не съм, разбира се!;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия