В селото би ми липсвал главно социалния и културния живот... то няма къде да отидеш... има едно магазинче, една кметска библиотека и туй то.
Аз ще лудна ако трябва да живея на село за постоянно...
Много погрешно е схващането, че в града имаш повече социални контакти. Да, там ежедневно се разминаваш с огромна паплач, ама с колко хора общуваш, реално и пълноценно?
Там всеки се е затворил и гледа на другия, като на потенциален престъпник, докато на село всички се познават и не можеш да прекрачиш прага без да те спрат поне 10 човека и да те попитат: Как си? Къде отиваш? Какво си купи?... Постоянно гледам жените как се спират на улицата и започват да обменят идеи какво да сготвят днес. Мъжете си помагат - един да спука гума - събират се поне 5 човека - един носи ключ, друг крик, останалите само зяпат и дават акъл, но и това е помощ, понякога.
На село хората са много по-щедри. Всеки произвежда нещо и дава - на един му се родили круши - носи, на друг домати - напълнил една кофа и дава, на трети му носят кокошките - набутва ти яйца в ръцете и няма не искам - ще ядеш!
В града ако не ти достигнат 5ст в магазина - връщаш от покупките. На село ядеш на вересия цял месец и плащаш на заплата, без да дължиш лихва даже...
Айде да спирам, че ще обезлюдеят градовете, както съм започнала да ви открехвам.