Здравословни проблеми,лечение,превенция > Здравословни проблеми и лечение-ДЕЦА И ЮНОШИ

Аутизъм - измислица за милиони или реална болест

(1/1)

ivan_ivanov:
Според мен в днешно време темата за децата аутисти се истеризира прекалено много. Едва ли не на всяко по-затворено и необщително дете му се лепва диагнозата аутист, а на всяко по-буйно, което прави повечко бели, веднага става хиперактивно. По логиката на възпитателите в детските градини вече няма нормални деца. И така вкарват филми в главата на родителите, че децата им са болни, тръгват по лекари, които още повече ги филмират. Според мен тази работа със статистиката, че броят на аутисти нараствал е много изкривена, защото до преди 15 години такава диагноза просто нямаше, а сега изглежда по американски и европейски почин се появи и у нас. Няколко години по-късно половината деца станаха аутисти.

Delight:
Аутизмът си е болест. Колкото до хиперактивните деца, според мен се злопупотребява с тази диагноза и доста непослушни или просто невъзпитани деца, да не го кажат направо на родителите ги баласмоват с това, че децата им били хиперактивни.

PrincessPreslava:
Всяко дете е хиперактивно. Особено за затлъстели лели и чичовци, които не са свикнали или са забравили какво е да си на тези години - съвсем.
За аутизма вече е друг въпрос. Но като гледам заобикалящата ни среда - повече възрастни причислявам към графата на аутистите, отколкото деца.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия