Здравословни проблеми,лечение,превенция > Здравословни проблеми и лечение-ДЕЦА И ЮНОШИ

Как се маха кърлеж?

(1/2) > >>

Delight:
За съжаление всяка година по това време на годината все някой от семейството ми се оказва с кърлеж. Един път се опитах да махна кърлеж от крака на малкото ми дете, но за съжаление не беше успешно, та пак се наложи да ходим в болница. Знаете ли някой изпитан и безоткзен метод, с който да се справя в домашни условия?

PrincessPreslava:
Лупичка, пинсета, хващаш, стискаш и дърпаш.  ;)
Без въртене, сучене, мазане с олио и прочее!!!

Delight:
Принципно знам как се прави, но веднъж опитах и не ми се получи. Явно трябва да се внимава много и малко практика. Лупичка нямам, може и това, че не съм го виждала добре да ми е изиграло лоша шега.

PrincessPreslava:
Абсолютно, на 90% съм сигурна, че е това.
Ако имаш лупичка и успееш да го хванеш максимално близо до кожата - шанса да се скъса е нищожен.

И пак казвам - без въртене, усукване, мазане с каквото и да е и т.н. Е, с риванол или спирт, след като се извади - може, НО не и преди това!

ivan_ivanov:
Най-сигурно - отиваш в болницата, плащаш 20 лева и хирург ти го изважда, че така си остава несъмнението, дали си го извадил целия, дали не е останало нещо от него. А и в болницата ще пратят кърлежа за изследване, дали не е носител на Марсилска треска, така че аз предпочитам да не експериментирам с подобни неща, тъй като после ще ме гложди отвътре, дали нещо не съм направил както трябва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия