Здравословни проблеми,лечение,превенция > Здравословни проблеми и лечение-ВЪЗРАСТНИ

Боледувате ли през лятото?

(1/1)

ivan_ivanov:
Докато не започнах да ходя отново на море нито през зиме, нито лете се бях разболявал, но 2015 г. още на същия ден, след като се върнах от морето започна да ми тече носа, 2016-та се повтори същата работа. И вчера разбрах каква е причината - пътуванията са стрес за организма, сменя се климата, а като добавим към всичко това и безразборното хранене, ненавременното лягане, слънчевите изгаряния от целодневния престой на плажа и ето ги факторите за лятното разболяване са налице, а като добавим и кофти храната. Тази година, дори съм раздвоен дали изобщо да ходя на море, защото миналата година ме преследваше една диария, която май си ме разболя.

PrincessPreslava:
Всеки път след море ми тече носа.
Нормално е. Солената вода. Но е по-скоро пречистващо според мен, отколкото негативно.

Иначе много рядко се случва да боледувам лятото. Но и гледам да се пазя де.

Biko:
Адски странно е, че през лятото сякаш по-често не съм добре и пипвам нещо. Да изкарвам го на крак, както обикновено, но зимата сякаш и организма е по-подготвен и нямам проблеми. Естествено и това да се облечеш добре е важно, а лятото често подценявам времето, което особено в началото му е доста промеливо и като нищо може да пипнеш някой грип или настинка.

Delight:
По-принцип не. Единствено през лятото ми се случва да хвана някой летен вирус, но винаги се надявам да пропусна. и най-гнусната кашкица и хрема не могат да бият летните вируси.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия