Здравословни проблеми,лечение,превенция > Здравни заведения,специалисти и здравна политика

Защо здравната каса ще въвежда лимити на ражданията?

(1/2) > >>

ivan_ivanov:
Управляващите се оплакват, че нямало от раждаемост, а днес от ръководството на НЗОК сервират тази новост, че щели да въвеждат лимити на ражданията, и не само, но и за интензивните грижи за новородените и за лекарствата за онкоболни. Що за малоумници са сложили да управляват тази здравна каса и да вземат решения за разходването на средствата. Според мен вас не е ли редно след подобни скандални изменения да има оставки или поне промените да се оттеглят?

Delight:
Не си представям как ще сложат лимити на ражданията. Особено да кажем в циганската махала в Сливен. Но точно там не пречи да опитат.

PrincessPreslava:
Ами... има нужда на определени групи, ама за жалост не го виждам как ще стане и аз самата.

Delight:
Мен никой не ме е ограничавал колко деца да раждам. Здрав разум му се вика, а не да ги нацвъкаш 8-9 и после години наред по телевизиите да те дават и само да ревеш за помощ. В случай говоря за няколко семейства с по над 7 деца, всичките българи. Направили сума ти деца и чак след това се сетили, че парите дори и само за храна няма да им стигат.

Biko:
Почнаха да източват частните клиники инвитро фонда и логичното се случи. Предизборно се говореше гръмко, но на всеки с 2 мозъчни клетки му беше ясно, че безлимитно - значи източване на НЗОК(не, че сега не го правят с безумни идиотизми като това на Москов с отпечатъците). Естествено неограничено винаги звучи по-добре преди изборите...точно като увеличение на пенсиите на 300лв, което също не се случи...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия