Здравословни проблеми,лечение,превенция > Здравословни проблеми и лечение-ВЪЗРАСТНИ

Как се справяте с опасните горещини?

(1/2) > >>

Delight:
Това се чудя? тези дни при нас беше много горещо, почти 40 градуса. Имаше и смъртни случаи. На мен като цяло сравнително добре ми понасят горещините, но все пак с всичките тези предупреждения по телевизията започавам да се чудя. Пия много вода, и това не е само в топло време, а по принцип. Не излизам на слънце, когато е прекалено горещо. И като цяло ми е добре. Знам, че в арабските държави пият чай. Но той замества ли водата и колко чай се пие в жегите? Споделете какво правите или не правите, когати има предупреждение за опасно горещо време?

ivan_ivanov:
Криех се по хладното и привечер излизах, за щастие днес доста поразхлади, единственото спасение в такива жеги е или по морския бряг някъде или високо в планината в някоя гъста гора, че планинското слънце за нула време може да те изгори, съвсем без да се усетиш, заради прохладния вятър, който вее по планинските била.

PrincessPreslava:
Вентилаторче, сянка и минимално количество движения. :D
Друго спасение не виждам направо.

Delight:
То за морето и планината е ясно. Ама тия дете са на работа, за тях питам. Щеш, не шеш на обед се излиза в най-голямата жега за да се храни човек. Точно тогава питам какво правите, като тръгнете в този пек към някой ресторант? То и след работа не е много по-добре.

PrincessPreslava:
Много течности, само по сянките се движиш... и това е спасението.
Има и преносими вентилаторчета... на батерии или с кабел към телефона. Странно изглежда отстрани, ама си е друго.

Видях вече няколко човека с такива... обмислям скоро и аз да си намеря такова.  ::)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия