Съвети и взаимопомощ > Форум за съвети и емоционална подкрепа

Почистване на дома - трикове и съвети

(1/3) > >>

Biko:
Една тема, която вълнува мисля всички...или поне тези, които не живеят в кашони е тази за почистване на домове. Идеята на тази нова тема е да споделите ваши полезни съвети и трикове, които прилагате при почистване на апартамента или къщата.

Ето няколко въпроса, които да ви ориентират в темата:

1. Сами ли почиствате у дома и помага ли ви семейството и децата?
2. Използвали ли сте фирма за домашно почистване или домашна помощница някога? Ако да - доволни ли сте?
3. Кой е най-готиния трик за почистване, който ви е направил впечатление, без значение дали е за пране на килими или почистване на мека мебел?

Надявам се да се получи добра дискусия и всеки да сподели интересни неща :)

zlostornik:
Аз лично никога не съм се обръщал към фирма за професионално почистване на домове, защото смятам, че в домашни условия човек може да се справи и сам. А и лично аз, понеже съм перфекционист, предпочитам сам да си свърша всичко, за да е възможно най-добре свършено. Винаги имам съмнения към нещо, свършено от друг и обикновено се оказва, че аз мога да го свърша по-добре. За трик не мога да кажа... обичайното - метене, чистене с моп и препарат, чистене на домашния прах по мебелите, пране на килими и килимчета, чистене на стъкла и други подобни дейности, които се извършват във всеки един български дом.

Петър Карчев:
Не съм ползвал услугите на фирма за почистване, но съм работил в такава.Затова мога да ви споделя, че ако фирмата използва качествени машини за почистване на дома и за изпиране на килимите то ефекта е доста по осезаем и смело го препоръчвам на всички. За трик мога да споделя почистване на стъклата със вестник :). Ако имате домашни любимци и не можете да се справите със космите навсякъде, то можете да вземете тиксо и да го намотаете на дланта си - така космите полепват по тиксото и ще се отървете от нежеланото окосмение :D

Мария Христова:
До този момент не съм се възползвала от услугите на професионална фирма за почистване. Разбира се, това съвсем не значи, че за в бъдеще не бих позвънила на някоя утвърдена и наложила се фирма. До този момент ми остава достатъчно време, което да посветя на основното почистване в дома си, нооо скоро ми предстои да стана майка и нещата биха придобили съвсем различен облик мисля, така че вече съм се застраховала с няколко визитки, които държа на видно място :)

crockett:
Фирма за почистване е категорично супер вариант, особено, когато няма време да се справим сами.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия