Съвети и взаимопомощ > Форум за съвети и емоционална подкрепа

Мнения за евтин дом от evtindom.eu

<< < (2/11) > >>

iv4eto:
Да, това е така. Но ето какво има в сайта на Евтин дом  - https://evtindom.eu/%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8

Дори ми го показваха на една гаранционна карта, когато ходих на място в офиса им на Ботевградско шосе. Цитирам отново "ГАРАНЦИЯ НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЯ - 100 ГОДИНИ!"

Night_Wolf:

--- Цитат на: iv4eto в Февруари 04, 2021, 12:25:02 pm ---Да, това е така. Но ето какво има в сайта на Евтин дом  - https://evtindom.eu/%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8

Дори ми го показваха на една гаранционна карта, когато ходих на място в офиса им на Ботевградско шосе. Цитирам отново "ГАРАНЦИЯ НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЯ - 100 ГОДИНИ!"

--- Край на цитат ---
Така написано е съвсем друга работа и мога да се съглася. 100 години гаранция на металната конструкция е доста по-различно от гаранция за цялата къща.

Тези 100 години като цяло са реалистична гаранция - една качествено направена метална конструкция би следвало да издържи толкова без особени проблеми.

Marovex69:
Ще бъда честен, за мене е малко съмнително цялата работа с евтините домове и каквото и да е било евтино. Но пък съм изкаравал късмет с китайски неща от Илиенци, та знае ли човек наистина? Може на дръпнатият в тоя ден да му се е бачкало  ;D

Шегата на страна, имам незастроен парцел с вода и ток в село до София и точно сега съм на етап проучване и беше важно да видя повечко за тая фирма, кви са що са. Заслужава ли си и дали наистина излиза по-евтино от строителството от основи.

Ако някой тука е имал взимане даване с евтин дом да сподели дали реално излиза по-евтино

Marovex69:

--- Цитат на: Night_Wolf в Февруари 04, 2021, 12:11:26 pm ---
Това, което със сигурност мога да кажа и потвърдя от личен опит, е че повечето строителни компании, които дават висока цена и обещават "вечно качество" всъщност не са много компетентни в това, което правят и могат да ти създадат доста главоболия за в бъдеще - представи си, че хвърлиш всичките си спестявания за изграждането на тази къща или още по-зле - изтеглиш заробващ кредит за 20-30 години, а накрая получиш една некачествена постройка.

--- Край на цитат ---

Истината е, че ако искате нещо вечно, трудно ще го намерите. Да хубава е идеята деца и внуци да ползват жилището дълго време, но колко от това построено преди 100 години е останало запазено?

Иначе, да, металната конструкция си има значение и в зависимост от това как е обработена, може да издръжи дълго време - доста дълго време.

Ако трябва да съм досадно педантичен, най-добре е с камък понеже той мърдане няма, само качеството на зидарията има значение в това отношение и то може да се преправи след 50-60 години, за да стои поне още 100.

Ама много скъпо излиза, по 700лв на квадрат със всичко нужно, а през зимата може и да стане доста студено, така че камъка не е оферта. Друг е момента дали сглобяемите домове нямат дефекти в самото си измисляне.

Виждаш ми се като разбран човек, сподели опит ако имаш.

Мерси предварително!

iv4eto:
Продължавам да съм скептично настроена, понеже за мен тези 100 години са си равни на доживотна гаранция. Добре, ако на 80-тата година се получи жестока корозия, това знаете ли, че може да стане след 2100 година?! Че тая фирма може да е изчезнала преди повече от 50 години, какво правим тогава?!

На арменския поп ли да се оплача от евтиния дом, който съм си купила?!

--- Цитат на: Night_Wolf в Февруари 04, 2021, 12:34:39 pm ---
--- Цитат на: iv4eto в Февруари 04, 2021, 12:25:02 pm ---Да, това е така. Но ето какво има в сайта на Евтин дом  - https://evtindom.eu/%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8

--- Край на цитат ---
Така написано е съвсем друга работа и мога да се съглася. 100 години гаранция на металната конструкция е доста по-различно от гаранция за цялата къща.

Тези 100 години като цяло са реалистична гаранция - една качествено направена метална конструкция би следвало да издържи толкова без особени проблеми.

--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия