Здравословни проблеми,лечение,превенция > Алтернативна медицина.Хранене,спорт и здраве

Сода бикарбонат-приложения

(1/6) > >>

Fiore:


Какви приложения намирате на содата?

Петър Воденчев:
Плакнене на устата след измиване на пастата за зъби, защото содата е алкална и неутрализира киселината от глюкозата, която разваля зъбите.

Fiore:
Чистя си сребърните бижута със сода  ;D
Тоя номер ми го каза една продавачка.Върши страхотна работа.
В една дълбока купа се слага лист алуминиево фолио,върху него се нареждат бижутата,след което содата се изсипва върху бижутата.Колкото повече сода толкова по-добре.Аз хвърлям цяла кутиика.След това се заливат с вряща вода. Много е важно водата да кипне. И така се оставят да престоят известно време.После вадите,изплаквате и подсушавате.
Тук само ще вметна,че сребро се чисти и с паста за зъби. :P

Гардара със сода помага за дезинфекция на гърлото при простудни заболявания.Може да се разтвори в чаша вода или още по-добре в чаша чай от лайка.

Със сода много добре се чисти и кухненския плот.Всякакви петна изчезват.

При киселини в стомаха също помага.Нищо че рекламите се опитват да ни убедят в обратното.Е разбира се става въпрос за инцидентно стомашно неразположение след тежка храна например.
В една чаша слагам половинка лимон,лъжичка захар,вода и  малко сода. Винаги ми помага.Уравновесява стомашното ph.

Петър Воденчев:
Ами аз си жабуря устата около 3 минути със соден разтвор - една чаша 200 мл. вода слагам една супена лъжица сода и обикновено го правя, след като си измия първо зъбите с обикновена паста за зъби. Не си търкам зъбите със сода, тъй като има абразивен акт и емайла на зъба става по-тънък, а това е предпоставка за образуването на кариеси, макар че с поддържането на алкално ph в устата, рискът от развитие на кариес е малък. Трябва да се внимава само, ако се консумират храни с ниско ph, като месото и сладките неща и тогава си жабуря устата, не съм чак такъв маниак като американците навсякъде да си ходя с четката и паста. Освен това содата е сравнително евтино решение в сравнение с широко рекламираната паста колгейт, която струва 5 лева и неутрализира захарната киселина, содата като основа неутрализира всякакви киселини и върши същата работа. Чел съм, че содата за хляб се използва и за лечение на рак, тъй като туморните клетки са анаеробни и се хранят с глюкоза , която е с киселно ph, а содата понеже е алкална ги лишава от храна, което води до тяхната смърт. Но имайки предвид, че човешката кръв е леко алкална с ph 7.25-35 трябва да се внимава с евентуален прием на сода през устата, тъй като ph на стомаха е 2 и толкова високо ph е предпоставка за увреждането му. А силно киселинна среда на стомаха има свойството да унищожава постъпващите бактерии и паразити през устата и те да не достигат на червата. Затова ако се приема сода профилактично, най-добре е това да става венозно, а не през устата, тъй като е вредна за него и при наличен гастроезофагеален рефлукс или така наречения ГЕРБ  8), приемът на сода бикарбонат перорално води само временно понижаване на нивата на стомашните киселини, но впоследствие стомашните жлези реагират бурно като отделят повече киселина от преди приема на содата. Това е полезно, защото така ни предпазват от проникващите бактерии и паразити в храната, които са изключително коварни и могат да съществуват при ph от 2 до 11.

Fiore:
Много добре обясняваш.На разбираем език и много конкретно.Благодаря :) Покрай теб ще научим много нови и определно интересни неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия