Не е микрофауна, защото бактериите и микроорганизмите не са част от животинското царство. . Освен това адреналинът не е токсин, а хормон на стреса, който се синтезира и в човешкия организъм. От друга страна пък провежданите изследвания до колко животните се страхуват от смъртта са прекалено ограничени и страдат от доста недостатъци, та да бъдат правени такива заключения. До колкото имам информация само овцата се страхува от смъртта. А повечето от нас консумират агнешко 1-2 пъти в годината. Но въпросът е тук, че агнешкото си има своите полезни за организма свойства. То и за цигарите са говори, че са страшно вредни, но предпазват пълни жени от рак на ендометриума, тъй като имат антиестрегенен ефект, така че на този свят няма черво и бяло и всичко в някакви нюанси на сивото.
Ама как хубаво само редиш глупост след глупост - кефиш ме, щ'ти звънна.
Кога и къде са правени изследвания, за това дали животните се страхуват от смъртта и кой установи, че няма данни това да се случва???
Прасето квичи жестоко от кеф, така ли?
Прасето, както и всички останали животни имат страхотна интуиция и усещат кога ги извеждат на паша и кога, за да ги убият. Затова се дърпят и бягат и квичат панически, пък изследванията си ги четете вие. Аз съм виждала ужаса, който изпитва една животинка пред смъртта и съм решила, че няма да бъда причина за такъв ужас.
За ''фауната'' се пошегувах, но ти явно не си сред почитателите на Стайнбек и ''Улица консервна''.
Адреналинът е
токсин - факт. Това, че се синтезира в нашия организъм не го прави безвреден.
Тази отрова блокира мускулите и парализира организма, а ефектът е краткотраен, само благодарение на това, че черният ни дроб синтезира антидот, който го неутрализира. При хората с проблем във функцията на черния дроб този токсин може да бъде смъртоносен и да умрат при по-сериозна уплаха.
Този токсин се разлива из кръвоносната система на животното преди да го убият, разнася се до всички части на тялото и влиза в състава на месото, което с такава радост и удоволствието хапвате после.
И няма значение колко пъти в годината изяждате бебето на овцата. Вие сте съучастници в убийството на дете, но си измисляте оправдания.