Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Bebosum

Страници: [1]
1
Според мен ние сме в топ 10 на най-лоши здравни системи!

2
Когато потърся на телефона личния лекар по спешност никога неми дига телефона си . Рядко се случва да ми трябва направление , но когато му поискам все са свършили направленията . Не съм си го сменила все още понеже незнам при кой друг да ида които да не е същия като него.
Моята лична в това отношение е железна - винаги има направления и даже не те пуска да влизаш в кабинета - директно те насочва към кабинета на специалиста с уговорката ''аз ще му го пусна на компютъра''. Тя е джи-пи на почти цялата община и е позната под името ''ръководител движение''. :)

Ем сполучила , но не всеки има твоят късмет!
Моята не ми е отказвала лично на мен и на семейството ми но на приятели е отказвала

3
Котките също могат да бъдат опасни. Една позната баба влиза няколко пъти в болница, защото домашният персиец я нападаше и дереше до кръв. Жената взимаше антикуагуланти, заради сърцето и едва ѝ спираха кръвоизливите. Накрая махнаха котарака.

В този случай да или и режеш ноктите но повечето котенца които си нямат стопанин не са толкова опасни колкото този персиец!

4
Доказано е, че колкото повече прахови частици има във въздуха на един град и по-замърсен е по-лош и по- вреден за населението та съответно респираторните и раковите заболявания са много повече от колкото в по-чистите градове.

5
Има един акупресурен метод при главоболие: С палеца и показалеца на едната ръка се притиска меката част между палеца и показалеца на другата ръка. Прави се със силен натиск, като се обхваща и отдолу и отгоре и е добре натискът да продължи поне около 5-10 минути. Визуализацията също помага - визуализирайте как целият ви мозък се оросява идеално. Ще почувствате моментално облекчение.

Това да не би да работи на принципа на самовнушението и на успокояването по тази причина ?

6
Да, действително яденето на ядки води до напукването на емайла и оттам до кариеси и впоследствие разрушаването на зъбите, но вече има съвременни зъбни пасти, съдържащи хлорхексидин, който заглажда тези микропукнатини и възпрепятства образуването на кариес.

Забавни заключения правиш, Ванка.

Сега остава да споделиш, че нямаш нито един кариес или ще се окаже, че моите са по-малко от твоите.
Това за кариесите и ядките го четох някъде и просто препредавам, но може и да е поредният мит. То от толкова много информация по здравните въпроси е трудно отсяването на правилната. Но принципно има логика да е така, макар и да не е задължително. :)

Аз като зъболекар ти потвърждавам, че не е мит и мога да ви кажа, че  вегетарианци / вегани и подобни хора който не консумират месо имат по-големи проблеми със зъбите от хората който ядат месо!

Страници: [1]