Не ме притеснява кърменето на обществено място, притеснява ме мърлявщината на съвременната българска майка.Едно дете има нужда от режим и грижи,а не да яде по молове и да дреме по столовете на някое заведение, докато мама кудкудяка с други кокошки,пие кафенце и пуши цигарки... Преди дни бях свидетел на такава картинка и ми стана толкова гадно.
Най-точният коментар по темата.
Няма лошо в кърменето на обществено място, когато се наложи инцидентно, но някои майки наистина миткат по цял ден по улиците и отглеждат децата си в навалицата, където най-малкото щъкат всякакви хора, преносители на всякакви зарази. Нуждае ли се детето от постоянен шум, прах, секретите на всякакви индивиди, витаещи във въздуха и изпаренията на автомобилите? Нека майките за замислят за това, когато претендират, че се борят за благото на детето си. Естествено, че не сме против детето да бъде нахранено, преповито и приспано на обществено място, когато се наложи.
Скоро бях свидетел и на друга интересна случка: Един татко си беше извел бебенцето на разходка.... в заведение. Седнал с трима авери на маса, пийват си яко биричка на обед и пафкат цигарки, та пушек се вдига, докато бебока спинка сладко на сантиметри от тях в количката. Да, на открито бяха, но дима си стигаше до детето, бащата очевидно изпиваше повече от една бира, а компанията говореше на висок тон и бебето видимо се стряскаше. Та, като решат да използват децата, като лозунг за справедлива кауза, нека някои родите се замислят, дали правят наистина най-доброто за децата си.