Много се колебах дали в този раздел да пусна темата или в раздел алтернативна медицина, понеже случаят засяга и двата раздела на форума. Всъщност, едва ли има по-голямо значение от това, което ми се иска да коментираме.
Днес ме хвърли в смут тази публикация:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=886503 Колкото и да искам да съдя жената за безотговорно отношение, не мога да я обвинявам, след като всеки ден сме свидетели на умиращи родилки или децата им, които са постъпили (уж) правилно, като са избрали да се доверят на лекарите и да родят в здравно заведение, а са завършили по същия начин.
Много интересно е, че и родилката и мъжът и са медицински лица (да, и ветеринарите са лекари и понякога учат дори повече от хуманните медици) и са взели решението, като компетентни хора.
Това, което ме накара да симпатизирам на тази родилка е последната част от статията, в която се казва: ''
След първото раждане жената заявила, че няма да се подложи втори път на това.'' !
Разказите на мои познати, преминали през касапницата на раждане в болница ми дават ясна представа, какво е имала предвид тази жена.
Предвид масовата некомпетентност, небрежност и грубо отношение в родилните отделения на болниците съм склонна да симпатизирам на жените, желаещи да родят вкъщи. А вие?