Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - angel1235

Страници: 1 2 3 [4] 5
46
По принцип си набавям необходимия калций чрез ядене на храни които го съдържат ,като мляко и сирене . Дали приемам 1000мг на ден незнам .

47
Да крем здраве помага при ухапване от комар бях чувал ,че и оцета  също помага.Мен  малко комари са ме хапели явно не им харесва моята кръв . :-)

48
Държавата поема лекарството(инсулина) на децата от диабет , дава им всяка година по 1500 лентички за апарата за кръвна захар ,на всеки 5 години отпуска безплатно взимането на нов апарат за кръвна захар. До навършването на 18 години им дават към детските около някъде 150лв  които се водят за храна и други ,не са много но все пак е по добре от нищо. Преди 4-5 години имаше и друго нещо което незнам дали сега се още го има веднъж годишно имаш право да идеш на почивка нямате и като занесеш бележката/сметка ти я осребряват , но до 200 лв само от нея.

49
Калцият е един от витамините свързани със здравите зъби  , миенето на зъбите редовно с правилна паста за зъби и по -малко използване на големи количества вредни храни и напитки .

50
Не съм си правил профилактично такива изследвания . Не Мисля да имам някаква болест ,ако някога се наложи тогава бих се изследвал .

51
Баба ми има хипертония .Лекарят и изписа голямо количество лекарства (по имено какви незнам) и  всеки месец  да ходи на преглед.

52
Донякъде одобрявам приемането на антибиотици  без лекарско предписание . Стига да знаеш , че са правилните за конкретната настинка и няма да ти навредят. :-)

53
Знам един начин , но незнам дали ще ти помогне . Сложи си на челото топла кърпа която предварително е натопена в оцет . Това би трябвало дати помогне.:-)

54
Според мен не трябва да се крие , че някои си е направил липосукция няма нищо срамно в това , колко много хора има които вече са си направили .

55
Мисля че солта е един от факторите за повишаване на кръвното ,препоръчително е да я намалил ,ако до сега неси  и да чесънът помага за свалянето на кръвното.

56
Не се е налагало да дарявам ,ако някой ме помоли  ще дам.

57
Възможно е разбира се  все пак всичко с възможно ,затова донесла ще почна и аз да пия и да пуша за да стана столетник. :-)

58
Според мен има плешиви индийци просто ти не си попаднал на такъв .

59
Аз съм болен от диабет вече цели 22 години .Инжектиран си 4 пъти дневно инсулин с писалката си, Не съм бил никога на хапчета инсулин понеже сами казвали ,че след като ги погълнал остават един неприятен вкус и освен това по бързо се овреждали бъбреците. Дали може да бъде избегнато зависи от това как се храниш да не се поема в  много големи количества захар и правилно да се лекува всяка настинка , понеже аз го получих от неправилно лечение на обикновена настинка . На диабетно болните Здравната каса поема количеството  инсулин всеки месец които е изписан по протокол , пример :5 ампули Novorapid които се води бърз инсулин биеш го и  веднага можеш да ядеш , докато има и бавен Levemir , Lantus и други.Така наречения бавен се използва вечер преди лягане понеже се води ,че е по-близък до човешкия и действа за около 12 часа за разлика от бързия е за 6 часа. На всеки 5 години здравната каса поема взимането на нов апарат за кръвна захар с които си следиш кр.захар дали в нормите около 5-6 е на здравия човек ,ако прекалил със захарта може и повече да ти покаже , апаратчик се изписва като  идеш в здравната каса с рецептивната книжка и после в някоя аптека. Веднъж годишно имаш право на  1500 лентички за апарат за кръвна захар (на тях все поставя капката кръв за пробата) ,ако си до 18 годишна възраст ,ако пък си над 18 само 300 лентички отделно  може да си закупил почти от всяка аптека само трябва да носиш лириката понеже има различни видове апарати. Трябва да си следиш кр.захар да е в нормите да не пропускам найлоновите дози за да постигнеш до усложнения като:диабетна регионалния -губене на зрението в краен стадии , поли невропатия -губене на сетивността на крайниците  и други.

60
Донякъде са верни.Трябва някой да качи и за 50 лъжи без които жените Не могат.:D

Страници: 1 2 3 [4] 5