Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - iv4eto

Страници: [1] 2 3
1
Не съм искала да ви засегна. Ако е така, моля да ме извините. Целта ми беше да споделя, че вече са показани тези статии и предполагам аудиторията е запозната с тях.

Най-хубавото е, че все повече хора дискутират тази тема и рано или късно ще се появят хора, които са пазарували такива постройки. Аз точно това търся, за да получа обратно мнение от първо лице. А за хейтърите какво да коментирам - група селяци са за мен, които сигурно си нямат друга работа. В крайна сметка за мен е редно, когато казваш нещо, да можеш да го аргументираш, а не просто да плюеш по някого.

Аз още в първия коментар в темата съм посочила някои от тези източници, но другите са добре дошли. Дори не бях видяла коментарите под статиите за тази фирма. Ще отделя време да ги прочета, може би някой то тях си е купувал такова жилище и ще е споделил мнение.

Добре де, не съм бил първи :D Много сте демотивиращи. Иначе да, за коментарите доста коментари са се натрупали и аз забелязах. Явно темата с евтините домове е актуална, но като гледам и пазара на имотите е доста динамичен. Актуалността на темата пък прави мненията адски разнопосочни.

Едни превъзнасят, други хейтват, трети не знаят нещо, други пък въобще не знаят къде се намират. Е има и някой тролове дето просто за коментара сякаш са писали, но пък в крайна сметка винаги е така и се иска да се отсее плявата от зърното дето се вика.

2
Аз още в първия коментар в темата съм посочила някои от тези източници, но другите са добре дошли. Дори не бях видяла коментарите под статиите за тази фирма. Ще отделя време да ги прочета, може би някой то тях си е купувал такова жилище и ще е споделил мнение.

3
Две спални, много дрешници, мечтата на всяка жена :D

Жената каза същото. Явно тази ще да е. Ще задвижим нещата в най-скоро време и ще драсна тук, когато имам някакви по-преки впечатления от Evtindom.eu.

Непременно след това споделете дали е имало някакви допълнителни такси и колко сумарно струва всичко. В София или провинцията ще бъде къщата?

4
Аз за сега се отказах от покупката, понеже други главоболия ми се струпаха на главата и нямам време за това. Но се надявам към края на лятото да успея да придвижа нещата. За съжаление няма как да споделя от първо лице мнение на този етап.

А колкото до голямата къща - страхотна е. На мен много ми допада,а цената е супер. Е, можеше да сложат цената на проекта да е бонус, ама ... :D Може би много искам.

5
Да, договорите и документацията, свързани с ел и вик дружества си зависи от вас, както и таксите за пркарването им. За съжаление сумите са доста високи, но няма какво да се направи.

Добре, де ... нещо не проумявам. Защо в спецификацията на къщата пише, че ще струва 350 евро на квадрат с включено прокарване на ток и вода, а отдолу под самата спецификация пише, че не се включват "Ел.и ВиК външни връзки /до къщата/".

Да разбирам, че спецификацията покрива само вътрешното прокарване на тръби и окабеляване ли?

6
Офертата, която получих, включва наш проект до ключ на цена от 390 евро на квадрат. Съответно имаше допълнителен разход от стотина евро на квадрат за фундамента, тъй като е безумно ние да си го правим. Реално 500 евро квадрата. В цената влизало всичко, направо да влизаме и сме си у дома.


7
Тук вече преминаваме и към друго състояние на семейството - има ли деца, няма ли, колко са, на каква възраст са... Мисля, че схващате.

Например, ако съм достатъчно преуспял човек, осигурил бъдещето на децата си и искайте да прекара спокойни старини на някое закътано и спокойно местенце, защо пък да не си позволя "лукса" да си взема точно такава къща?

Ако обаче имам три деца, работя в международна компания с локация в София, малко ще ми е трудно да живея на подобно място, макар че доколкото знам предлагат и по-големи имоти.

8
Как така не са сглобяеми? Те самите се рекламират, че са такива. Хм...

Не сте чували за сглобяемите къщи? Че това е толкова стара технология, че се учудвам как е възможно дори. В цял свят хората произвеждат и продават такива домове, дори в Австралия, когато семейството се мести, директно пренася целия си дом, вместо да търси нов или да строи такъв.
Бих искала да внеса уточнението, че къщите на EvtinDom.eu не са сглобяеми. Те си имат метални конструкции и се изграждат по различен начин от американските сглобяеми къщи. Вижте какво пишат тук - https://evtindom.eu/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-2

9
Има един клип в youtube, в който се вижда една къща, направена от тях - https://www.youtube.com/watch?v=FNyA_02EpcQ

10
andreyst, къщите, за които става дума са на на фирмата Евтин дом. Има и други фирми, които може да разгледате. Иначе попаднах на една интересна и нова статия, в която може да се получи много допълнителна информация - https://www.actualno.com/useful/evtin-dom-mnenija-na-koito-ne-trjabva-da-obryshtate-vnimanie-news_1553296.html

В статията става дума защо терминът "евтин дом" не означава не пременно некачествено и долнопробно. Тези къщи са именно с такава цел - получа се желания дом на възможно най-добрата цена.

11
Здравей, Boril!

Можеш да погледнеш линковете в началото на темата, в които може да откриеш повече информация за фирмата Евтин дом ЕООД. Аз също като теб търся информация за фирмата, за да знам дали да рискувам с такава сделка.

Ако откриеш нова информация за тях - пиши тук. Ще се радвам да прочета още нещо.

Здравейте, група! Живял съм все в големи градове, та ми е интересно да попитам има ли вариант да мина по-тънко, но все пак да не ми пасне покрива на главата? Тези от евтиния дом да не ме "оправят" набързо?
С жена и с деца съм (с големия багаж  :D ). Жената вече не спира да мрънка, че трябва да се местим, ама после пак на мен ще мрънка ако не е здрава къщата. Виждам, че темата се мени динамично - аз ще се опитам да я върна на къщи и домове.

12
Гаранцията естествено, че не е основната тема, но когато някой ти демонстрира и буквално навира в очите 100 години....е, цифра си е :) Къде сте видяли на друго място подобна оферта?

Иначе, да, замислям се да потърся и някоя друга фирма, макар че май ми е малко късно. В общи линии след няколко дни ще нося капаро и ще подписвам договор. Само да не затворят пак магазини и офиси, че с тоя локдаун....

13
Ами виж по-нагоре, в началото на статията съм поставил едни линкове към мнения за тях. Аз също търся някой, който си е купувал евтин дом от evtindom.eu, за да сподели мнение, но май в този форум няма да намеря някой подобен човечец.

В крайна сметка това не е покупка на цигари за 5 лева или дори обзавеждане за 1000, ами е инвестиция за минимум няколко десетилетия напред. Важно е човек да знае в какво влага парите си. Уж имат много клиенти, ама как пък все уцелвам форуми с дискусии, в които никой от първо лице няма допир до тях.

14
Marovex69, кое е това село до София?

15
Продължавам да съм скептично настроена, понеже за мен тези 100 години са си равни на доживотна гаранция. Добре, ако на 80-тата година се получи жестока корозия, това знаете ли, че може да стане след 2100 година?! Че тая фирма може да е изчезнала преди повече от 50 години, какво правим тогава?!

На арменския поп ли да се оплача от евтиния дом, който съм си купила?!

Да, това е така. Но ето какво има в сайта на Евтин дом  - https://evtindom.eu/%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8

Дори ми го показваха на една гаранционна карта, когато ходих на място в офиса им на Ботевградско шосе. Цитирам отново "ГАРАНЦИЯ НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЯ - 100 ГОДИНИ!"
Така написано е съвсем друга работа и мога да се съглася. 100 години гаранция на металната конструкция е доста по-различно от гаранция за цялата къща.

Тези 100 години като цяло са реалистична гаранция - една качествено направена метална конструкция би следвало да издържи толкова без особени проблеми.

Страници: [1] 2 3