Първата ми идея беше заглавието да бъде ''за или против'', но знам какъв ще бъде резултатът, затова направо задавам въпроса ''Защо''?
С какво на вас лично ще ви навреди един брак между еднополови?
Защо хомосексуалните да нямат право да регламентират юридически своите взаимоотношения, както хетеро двойките могат.
С какво е по-лошо, според вас семейството на еднополови от това на хетеросексуални битови алкохолици, например?
Защо, според вас хомосексуалните НЕ трябва да осиновяват и отглеждат деца?
Мислите ли, че като не одобрявате, променяте реалната ситуция?
Темата е провокирана от все по-често срещаните хомофобски настроения в мрежата, а и тук във форума дори се прокраднаха едно-две.
Това, което ме озадачава е, че уж всички сме добри и добронамерени, а сме готови с лека ръка да лишим от нормалното човешко право да се обичат хора, които дори не познаваме. Това добри ли ни прави, наистина?
Ако някой тренира агресивен спорт и смазва муцуната на съперника си, сме готови да го аплодираме и да се гордеем, че сме българи, когато той бие чужденци. Ако някой, обаче
обича не този, когото одобряваме - скачаме свирепо и се възмущаваме. Чудни двойни стандарти, нали?
Познавам две жени, които цял живот живеят заедно, като двойка, без да го признават официално, но пък и никой не смее да ги пита директно. Те са вече на по 65-70г. и живееха в тройка заедно с мъжа на едната, докато човекът почина. Тези жени са уважавани в селото ми, въпреки, че някои зевзеци ги наричат зад гърба им ''Тату''.
Та, мисълта ми е: Когато едната от двете си отиде или заболее тежко, другата няма никакви юридически права, като наследник или доверено лице пред медицинските организации. Не е ли жалко това? Иначе жените няма да се разделят, понеже ние не одобряваме, както и всички останали хомо-двойки.