О, Херку, Херку... това се отнасяше само за конкретната вечер - бях уморена. Все пак съм от работещите феминистки. Ако бях от отчаяните съпруги сигурно щях да имам енергия да дудна с часове.
Миме, много се радвам че не си от отчаяните съпруги, а от работещите. Е, чак феминистка не е много обнадеждаващо, но аз приемам предпочитанията ти, каквито и да са те.
Ти, обаче пак си написал ферман и няма да мога да ти насмогна на количеството.
Е, чак пък ферман е малко пресилено, но приемам ласкателството.
Относно изчезването на древните цивилизации - на бас, че причина за това е вечната борба за доминация - на една раса над друга, на един пол над друг... Виждаш ли, борбата за надмощие не води до нищо добро. Значи не сме тук, за да се побеждаваме.
Ако се хванем на бас, има вероятност да изгубиш. По някога действаме на принципа "Ако аз не го убия, той ще ме убие"! Така че борбата за надмощие ще си остане вечна и е продиктувана от инстинкта за самосъхранение при животинските видове. А, доминацията на по-силния пол, над по-слабия е природна условност и е част от алгоритъма осъществяващ съществуването на човечеството. Ако следваме природата, няма да има безсмислена война м/у половете, в която по-силният винаги ще е победител. От тази гледна точка можем да допуснем, че ние човеците не сме тук на тази земя, за да се побеждаваме, а за нещо друго, при положение че половете изпълняват своето природно предназначение.
Ограниченията! Ти смесваш две съвсем различни неща. Не може да сравняваш ограничаването на децата да се отдадат на пороци с отнемането на правото на едно разумно човешко същество да се утвърждава и развива, като личност. Факт, жената е полезна в кухнята, но това не значи, че не е полезна никъде другаде. Представяш ли си общество, в което всички важни и престижни професии ще се упражняват само от мъже? Баси ужаса!
Това е доста относително, ако буквално го приемем на практика. Много зависи това разумно човешко същество, като каква личност иска да се утвърди и развие. Природното право е определящо за развитието на видовете, а не гражданските закони при човешкия вид. Жената освен в кухнята може да бъде полезна и някъде другаде, но това не е гаранция, че няма да е и много вредна, както това се случва в момента. Като пример ти посочвам Меркел, Могерини, баба Вивиан Рединг, и още много други жени, на които мястото им не е в политиката, още по-малко пък на ръководни постове, и то ръководейки мъже. При патриархална система на управление, всички важни и престижни професии се упражняват само от мъже. Не е необходимо да си го представям, защото съм живял по това време. Единствената професия за жените, която могат да упражняват е най-древната професия.
Освен това, пропускаш един много сериозен момент - днешните икономически условия принуждават жените да работят. Някои не искат да го правят, но се налага, понеже мъжът не може сам да издържа семейството. И едната и другата категория жени са ощетени, така че не бъди толкова суров към феминизма.
Вярно е! Днес жените са принудени да работят за да се изхранват, и то благодарение на феминизмът, който освободи мъжете от тази отговорност. Истинският мъж винаги може да издържа семейство, но защо да го прави за сметка на свободата си, осигурена му от феминизма? Мъжката функционалност винаги ще превъзхожда женската благодарение на физиологията, и мъжете ще си живуркат, защото винаги могат да се задоволят с изкараното от тях за прехрана и развлечения, за разлика от жените, които ще бъхтят и пак няма да могат всички да се самоосигуряват, а ако имат и деца като самотни майки, тогаз ще мизеруват цял живот. За това винаги съм казвал, че феминизмът е много по-голямо зло за жените, отколкото за мъжете. За мъжете-шапка на тояга!
Жените са напълно равностойни на мъжете и като интелект и като трудоспособност, а в някои отношения дори ги превъзхождат - умението да вършат 100 неща едновременно и то чудесно, например. По-силно равитата емоционалност и сензитивност също смятам за важно предимство.
Жените никога не са били равностойни на мъжете и никога няма да бъдат, камо ли да ги превъзхождат. Единственото нещо с което природата ги е дарила, е способността им да раждат, но благодарение на феминистичната утопия, с граденето на кариери и непосилното съревнование с мъжете, ще загубят и тази си способност. Глупаците са легион, те живеят с това, което виждат тук и сега, и нито виждат последиците от действията и бездействията си, нито мислят за цената, която ще трябва да платят, а още по-малко разбират "проектите" и "сънищата" в които едни утописти ги улавят…
Това си е мое мнение, просто го споделям.
Аз не съм женомразец, а и не е нужно да съм женомразец, че да смятам, че жените са по-малко интелигентни. В действителност не е нужно каквито и да е изследвания да се правят, че да се стигне до този извод, защото който поръчва и плаща за изследването, той поръчва и резултата. Я погледни кои са най-големите учени на човечеството, най-големите математици, физици, астрономи, историци, географи, каквато и област да вземеш мъжете са тези достигнали до най-великите научни открития. Погледни колко мъже са лауреати на нобеловите награди и колко жени. Човешката цивилизация се движи напред заради мъжете. Това е неоспорим факт и е тясно свързан с умствените способности. Да разгледаме периода в последните 100 години? Да не се окаже, че от както имат равни права положението е абсолютно същото. Освен това навремето им е било забранено да гласуват не случайно. Не защото просто ей така им е скимнало на мъжете. Сигурно е имало някаква причина, не мислиш ли? Забранено им е било да гласуват, точно защото мъдрите хора от миналото са разбрали, че жените не са от най-умните и е по-добре да не гласуват. Остана само да изживеем и последиците на утопията, и разбира се да платим цената…
Безплатни експерименти и безплатен обяд няма. Знам че Наполеон е бил велик пълководец и съм сигурен, че и ти го знаеш. Той е имал способността да върши "100 неща" едновременно, но не съм чул да е от женски пол.
Емоционалността никога не е била преимущество, а недостатък, при вземането на важни решения, и е женско качество, което лишава от обестивност всеки казус. Ето ти още една причина за женско несъвършенство, и не допускане на жените в управлението на каквото и да е. За това и днешната ни съдебна система е на този хал.
Хайде приятен ден Миме, и до скоро!